Autovakantie Istrië

Op autovakantie door Istrië: het verrassendste stukje Middellandse Zeegebied

Istrië, Kroatië’s groenste regio, is een ideale bestemming voor een autovakantie. De regio staat bol van authentieke vissersdorpjes, Romeinse overblijfselen en prachtige kiezelstranden grenzend aan de heldere Adriatische Zee. Veel reizigers brengen hun autovakantie in of rond Pula door, maar er zijn op het schiereiland talloze plekken denkbaar. Een autovakantie in Kroatië en Istrië betekent een reis naar een van de meest veelzijdige (zon)bestemmingen van heel Europa. Alhoewel veel vakantiegangers met het vliegtuig vertrekken, is Istrië ook per auto prima bereikbaar. Vanuit Utrecht rijd je in veertien tot vijftien uur naar Pula.

Wat houdt een autovakantie naar Kroatië en Istrië specifiek in?

Boek je een autovakantie  naar deze zonovergoten Kroatische regio die met zijn prachtige kustlijn en historische overblijfselen volop mediterrane sferen ademt, dan leg je in principe alleen je accommodatie bij je reisorganisatie vast. Je reist zelf naar je bestemming, idealiter via Duitsland, Oostenrijk en Slovenië. Een autovakantie naar Kroatië of Istrië leg je vast bij bijvoorbeeld TUI, Vakantiediscounter, D-Reizen, Corendon of Sunweb. Boek je een autovakantie naar Kroatië en Istrië in het bijzonder, dan verblijf je meestal in een hotel of appartement. Verblijfstypen variëren van alleen logies tot all inclusive.

Populaire reisorganisaties met autovakanties naar Istrië


Op autovakantie naar Pula of ander Istrische steden: voor zonaanbidders én cultuurfans

Een autovakantie naar Istrië gaat niet zelden naar Pula: de grootste stad van de regio. Een autovakantie naar Pula brengt je naar het zuidelijke deel van het schiereiland, waar je een ontspannen zonvakantie wacht. Je hebt er de keuze uit tal van hotels en resorts. Een autovakantie naar Pula betekent genieten van de prachtige kiezelstranden, maar ook van het rijke culturele erfgoed. Het Amfitheater van Pula is het absolute hoogtepunt van de stad. Ook bestemmingen als Poreč en Rovinj zijn, geheel niet zonder reden, mateloos populair onder vakantiegangers.

Tips voor een autovakantie naar het mooiste stukje van Kroatië

Niet voor niets ruilen ook veel Italianen in de zomer hun eigen land in voor buurland Kroatië. Het groene land heeft meer dan genoeg te bieden. Vanuit Nederland rijd je het beste via Duitsland, Oostenrijk en Slovenië. Houd tijdens je autovakantie naar Istrië rekening met oponthoud aan de grens van het laatstgenoemde land, waar strenge controles worden uitgevoerd. Regel een goede autoverzekering, zodat je voor pechhulp in het buitenland bent gedekt. Het Kroatische wegennet is overigens van goede kwaliteit. Een standaard personenauto is prima voor een vakantie in Istrië.

Alle vrijheid met een roadtrip door Istrië

Een wel heel bijzondere autovakantie in Istrië maak je met een rondreis: een heerlijke manier van vakantie vieren voor avontuurlijke personen die op zoek zijn naar meer dan alleen zonnebaden op de prachtige kiezelstranden aan de heldere Adriatische Zee. Reis je tijdens een autovakantie door Istrië van plaats naar plaats, dan leer je de regio en al zijn schatten door en door kennen. Ook proef je op deze manier van ultieme vrijheid. Een dergelijke rondreis leg je in de meeste gevallen zelf vast, alhoewel diverse reisorganisatie je hierbij ook van dienst kunnen zijn.

Handige tips & blog