Campings in Istrië

Genieten op een camping in Kroatië in Istrië

Kamperen blijft onder Nederlanders een favoriete manier van vakantie vieren. Niet zo gek, want je bent vaak goedkoper uit dan in een hotel of appartement en geniet optimaal van de natuur om je heen. Het ultieme gevoel van vrijheid ervaar je op een camping in Istrië. Campings in Istrië bestaan er in alle soorten en maten. De meeste reizigers kiezen voor een camping in Istrië aan zee, maar ook een teruggetrokken plekje onder de groene dennenbomen doet een mens goed. Van een goedkope camping tot luxe verblijven, wij zetten een aantal favorieten op een rijtje.

Campings in Istrië die garant staan voor een onbezorgde familievakantie

De schitterende kustlijn en vele attracties en activiteiten maken Istrië een perfecte regio voor familievakanties. Camping Park Umag is een accommodatie die in vrijwel elke lijst van ‘top 10 campings in Istrië’ terugkomt. Deze kindercamping is gewaardeerd met vier sterren en zorgt ervoor dat niemand van het gezin zich ook maar een moment verveelt. Ook viersterrencamping Zelena Laguna behoort tot de campings in Istrië waar je met een gerust hart met het hele gezin kunt neerstrijken. Vanaf deze camping in Istrië bereik je Poreč binnen een kwartier met een toeristentreintje.

Misschien wel de ideale camping in Istrië voor zonaanbidders

Alhoewel je op geen enkele camping in Istrië aan zee te klagen hebt, weten sommige er nog een schepje bovenop te doen. Zo ook camping Valkanela bij het vissersplaatsje Vrsar. Deze camping in Istrië aan zee, met zwembad én met glijbanen, biedt je een mooi uitzicht op de eilandjes vlak voor de kust. Hier vertoef je aan een rustige baai, waar genoeg strand is om uit te kiezen. Zo zijn er de kiezelstrandjes die door het aangrenzende dennenbos van een stukje schaduw worden voorzien, maar ook de stenen plateaus waar rasechte zonaanbidders maar al te graag neerstrijken.

Diervriendelijke campings

Istrië is vanuit Nederland prima te berijden. En als je dan toch met de hele familie in de auto stapt, waarom zou je je trouwe viervoeter dan ook niet meenemen? Er zijn meer dan genoeg betaalbare en diervriendelijke campings in Istrië waar je met écht het hele gezin vakantie kunt vieren. Neem bijvoorbeeld camping Bijela Uvala in Poreč, een camping in Kroatië in Istrië op zes kilometer afstand van de stad. Ook camping Polari in Rovinj wordt vaak als beste camping in deze categorie genoemd. Een camping in Istrië met volop wandel- en fietsmogelijkheden in de directe omgeving.

Chic op vakantie op een 4- of 5-sterren camping in Istrië aan zee

Genieten van de vrijheid van een camping in Istrië, maar wel profiteren van hetzelfde comfort als thuis? Kies dan voor een luxe camping met een waardering van vier of meer sterren. Bijvoorbeeld camping Lanterna, die in verkiezingen van de mooiste camping van Istrië standaard wordt genoemd. Deze camping in Kroatië in Istrië strekt zich uit langs een drie kilometer lange kustlijn. Je voorliefde voor een zandstrand vergeet je hier plotsklaps. Ook op glamping Lavanda in Fažana kun je behalve voor een standaard staanplaats ook een luxe glamping plek kiezen.

Handige tips & blog