Hotels in Istrië

De luxe van een hotel in Istrië

Een hotel in Kroatië en vooral Istrië is eenvoudig gevonden. De hotels in Istrië hebben, net als in de rest van het land, de laatste jaren een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Daardoor kun je in de vele hotels die Istrië rijk is tegenwoordig rekenen op een aanzienlijk hogere kwaliteit dan pakweg een decennium geleden het geval was. Ook voor wie écht luxe wil verblijven zijn er meer dan genoeg viersterrenaccommodaties. Istrië is na hoofdstad Zagreb de meest welvarende plek van Kroatië en weet feilloos aan de West-Europese standaarden te voldoen. 

Valamar Tamaris Resort

Het Valamar Tamaris Resort is een van de vele hotels van Istrië die bij het populaire Poreč zijn gelegen. Dit hotel telt bijna vierhonderd kamers. Je verblijft in dit hotel in Istrië op all inclusive basis en ook nog eens direct aan zee. Schiereiland Lanterna is een prachtige, groene locatie waar het hele gezin een zorgeloze vakantie doorbrengt. Dit hotel in Kroatië in Istrië biedt twee openluchtzwembaden, voldoende mogelijkheden tot sportieve activiteiten en voor de kinderen een uitgebreid animatieprogramma.

Resort Amarin, een van de hotels in Istrië nabij het romantische Rovinj

Resort Amarin is direct aan de kust gelegen en is een van die hotels van Istrië die je zoveel faciliteiten weet te bieden, dat het elke dag moeilijk kiezen is. Animatie, sport en ontspanning zijn er volop, net als bars en restaurants. De twee openluchtzwembaden zorgen ervoor dat iedereen op elk gewenst moment van de dag een verfrissende duik kan nemen, alhoewel je dankzij de ligging van dit hotel in Istrië, direct aan zee, ook een duik in zout water kunt nemen.

Residence Skiper, een luxer hotel in Kroatië en Istrië is haast niet mogelijk

Residence Skiper is een van de vele hotels in Istrië die aan de westkust van dit zonovergoten schiereiland liggen. De accommodatie bevindt zich om precies te zijn in het kleine vissersdorpje Savudrija, op tien kilometer afstand van Umag, en onderscheidt zich wat betreft luxe ten opzichte van veel andere hotels binnen Istrië. De wellnessfaciliteiten, het uitgebreide restaurant en het uitzicht vanuit dit hotel zijn haast onovertroffen.

Hotel Monte Mulini, een van de weinige spa hotels van Istrië

Terwijl Residence Skiper al tot de tot van de hotels in Istrië behoort, doet dit spa hotel daar nog een schepje bovenop. Hotel Monte Mulini is een van de vijfsterrenhotels van Istrië en weet zijn gasten compleet in de watten te leggen. Dit hotel in Kroatië in Istrië ligt direct aan het strand, op ongeveer twintig minuten loopafstand van Rovinj, en wordt omringd door een beschermd natuurpark. De wellnessfaciliteiten en het à la carte restaurant met zijn imposante wijnkaart maken het hotel extra bijzonder.

Resort del Mar: prima keuze voor een budgetvakantie in Istrië

Geef jij aan je hotel in Istrië liever niet al te veel geld uit, zodat je tijdens je vakantie voldoende overhoudt voor leuke dingen? Dan is Resort del Mar in Banjole, vlak bij Pula, een prima alternatief. Banjole is een klein, toeristisch vissersdorpje dat al sinds de Middeleeuwen wordt bewoond. Het in 2011 gebouwde resort is kleurrijk en ruim opgezet. Een bushalte naar Pula ligt op tweehonderd meter afstand.

Handige tips & blog