Auto huren in Alanya

Een auto huren in Alanya en ……….. op ontdekkingstocht!

Ga je voor meer dan alleen het zonnebaden naar de Turkse Rivièra? Door een auto te huren in Alanya wordt het ontdekken van de overweldigende natuurgebieden en de Turkse cultuur een fluitje van een cent. Autohuur in Alanya kun je op verschillende manieren regelen, zowel voorafgaand aan je vertrek als na aankomst. Een auto huren in Alanya biedt volgens vele reizigers een ervaring die je echt kennis laat maken met vakantieland Turkije. Zon, zee en strand zijn slechts ingrediënten.

Vooraf of ter plaatse een auto huren in Alanya

Autohuur in Alanya kun je als je wilt, ter plekke regelen. Dus ook als je tijdens je vakantie besluit eens een dagje of meerdere dagen iets anders te willen, kun je makkelijk een huurauto boeken. Wel kunnen de tarieven per aanbieder verschillen en is vooraf een auto huren in Alanya doorgaans goedkoper. Ook is de keuze -zeker in het hoogseizoen- beperkter. De autohuur vooraf vastleggen doe je gemakkelijk online, waarna je je huurauto bij aankomst op het vliegveld of op een locatie in de stad ophaalt.

Autoverhuur op het vliegveld van Alanya

Op het vliegveld van Alanya is het mogelijk om bij verschillende aanbieders aan auto te huren. Dit kan bij internationale verhuurders zoals Europcar, Gold Car en Rent Go, maar ook bij lokale bedrijven zoals Erhan Rent a Car en Aytucar. Met een auto huren op het vliegveld in Alanya hebben de meeste mensen een ervaring die ze als positief omschrijven. Echter is Europcar de enige die een shuttle- of pick-upservice aanbiedt.

Zorg voor een goede verzekering

Bij autohuur in Alanya is een standaard WA-verzekering altijd inbegrepen. De hoogte van die dekking is in sommige landen, waaronder Turkije, echter erg laag. Wanneer je een auto gaat huren in Alanya, zul je merken dat de meeste voertuigen behoorlijk nieuw zijn. Dit doet je nog eens extra neigen naar het afsluiten van een aanvullende verzekering en dat is in Turkije geen gek idee. Je kunt dergelijke verzekeringen bij de autoverhuurder zelf afsluiten, of voor een losse autohuurverzekering gaan.

Een auto huren in Alanya op all-in basis

Wil je er, voordat je het vliegtuig instapt, van verzekerd zijn dat alles rond de autohuur goed is geregeld en dat je met een gerust hart de Turkse wegen op kunt? Bij Sunny Cars een auto huren voor je vakantie in Alanya is volgens vrijwel iedereen een ervaring met alleen maar pluspunten. Bij Sunny Cars regel je je huurauto op all-in basis, wat betekent dat je optimaal verzekerd bent en niets meer nodig hebt. Ook kun je bij Sunny Cars een ongelimiteerd aantal kilometers maken.

Autorijden in Turkije

Heb je de autohuur voor je vakantie in Alanya geregeld, dan ben je helemaal klaar voor je avontuur. Althans, bijna helemaal. Het gros van de Turken rijdt namelijk behoorlijk anders dan wij in Nederland gewend zijn. Het zal, afhankelijk van je persoonlijkheid en eigen rijstijl, even kunnen duren voordat je aan deze ‘assertieve’ manier van rijden gewend bent. Wees je ervan bewust dat bellen tijdens het rijden is verboden en dat een maximum alcoholpromillage van 0,5 is toegestaan.

Handige tips & blog