Hotels Alanya

Iedereen vindt in Alanya een hotel naar zijn hart

Wie op zoek gaat naar een hotel in Alanya, heeft net als in de rest van Turkije talloze keuzemogelijkheden. De badplaats telt meer dan 300 hotels; van kleine familiehotelletjes tot luxe vijfsterrenhotels direct aan het Cleopatrastrand. De direct aan het strand gelegen en all inclusive hotels in Alanya zijn ideaal voor de zonaanbidders die zich graag in de watten laten leggen, terwijl je in een hotel in Alanya in het centrum proeft van het echte Turkse leven. Het overgrote deel van de accommodaties bevindt zich in of direct rond de badplaats.

Direct aan het strand: het ultieme vakantiegevoel

Zon, zee en luxe. Een onovertroffen zonvakantie vier je direct aan de kust. Wanneer je ’s ochtends de gordijnen opent, heb je direct uitzicht op de schitterende, helderblauwe Middellandse Zee. De direct aan het strand gelegen hotels in Alanya weten bij iedereen dat ultieme vakantiegevoel op te roepen. Een van de meest bekende hotels in Alanya is het Kleopatra Suite Hotel, op slechts 150 meter van het beroemde strand. Ook het Xperia Saray Beach Hotel ligt aan dit strand. Andere goede hotels zijn de Rivièra Hotel & Spa en Club Sidar.

Vijfsterrenhotels

Een 5 sterren hotel is in Alanya, net als in de rest van Turkije, zo gevonden. In Alanya heeft onder andere hotel Noxinn Club een goede naam. Ook het Antik Roman Palace wordt vaak geboekt. Dit hotel ligt ten opzichte van Alanya en zijn centrum op twee kilometer afstand. In dit 5 sterren hotel heeft elke kamer een terras met uitzicht op zee. Een ander geliefd hotel in Alanya in Turkije is Gold City in Mahmutlar, een vakantieoord dat negen kilometer ten oosten van Alanya ligt. Tot slot is het hotel Sunprima C-Lounge een adults only vijfsterrenhotel met een luxe spacentrum.

Een hotel in Alanya’s centrum: proeven van het Turkse leven

Geen behoefte aan de overvloedige luxe van grote strandhotels, maar op zoek naar een sfeervolle accommodatie van waaruit je iets meer kunt proeven van het lokale leven? Boek je hotel in Alanya dan in het centrum. Een hotel met goede recensies is bijvoorbeeld Hotel Kaptan, op loopafstand van zowel de haven als de winkels en het strand. Hotel Kaptan is ook nog eens een van de oudste hotels van Alanya. Vanaf het hotel heb je een prachtig uitzicht op de gezellige haven van de badplaats.

Budgetaccommodaties in Alanya

De aanwezigheid van de vele vijfsterren- en all inclusive accommodaties wil overigens niet zeggen dat je in Alanya geen hotel kunt boeken dat geschikt is voor reizigers met een beperkter budget. Alanya is een bestemming voor iedereen. De voordeligere hotels in deze badplaats vind je sneller in de stad zelf dan direct aan het strand. Vooral de hotels die aan het waanzinnig populaire Cleopatrastrand liggen, kun je beter vermijden. Maar zoek ook eens naar een aparthotel. Dit accommodatietype heeft alle voordelen die een hotel je ook te bieden heeft en je beschikt ook nog eens over meer ruimte.

Handige tips & blog