Vliegtickets Alanya

Vliegtickets naar Alanya: vliegmaatschappijen, reisseizoenen en meer

Vliegen naar Alanya doen de meeste mensen om er te kunnen genieten van de warme Turkse zon. Het mediterrane klimaat staat garant voor warme en droge zomers. Temperaturen tussen de 30 en 40 graden zijn heel gewoon. Alhoewel je natuurlijk een complete pakketreis bij een reisorganisatie als TUI of Corendon kunt boeken, kun je ook zelf een los vliegticket naar Alanya boeken. Chartervluchten zijn er van april/mei tot en met oktober. Buiten deze periode gaan de meeste mensen zelf op zoek naar vluchten naar Alanya, die dan altijd met een tussenstop worden uitgevoerd. 

Een rechtstreekse vlucht naar Alanya in de zomermaanden

Directe vluchten naar Alanya, uitgevoerd door charters, vinden doorgaans aan het eind van april voor het eerst plaats. Het vakantieseizoen in Alanya begint rond 1 mei. Het zomerseizoen in Alanya loopt vrijwel gelijk met het zomerschema van de luchtvaartmaatschappijen.  In Alanya wordt het zomerseizoen gekenmerkt door hoge temperaturen en droogte. Juli en augustus zijn de warmste maanden. Boek je vliegtickets naar Alanya in mei of oktober, dan krijg je te maken met iets minder stabiel weer. Voor degenen die vooral voor natuur en cultuur komen, vormt dat echter geen probleem.

Het boeken van losse vliegtickets naar Alanya Gazipasa

Goedkope vliegtickets vind je natuurlijk niet alleen binnen pakketreizen van aanbieders als TUI, Corendon, Prijsvrij of Vakantiediscounter, maar ook als je zelf zoekt. Een vliegticket naar Alanya is middels vluchtvergelijkingswebsites als Skyscanner of Cheaptickets zo gevonden. Vanuit Nederland vliegen Transavia en Corendon naar deze bestemming. Houd er wel rekening mee, dat je bij los geboekte vluchten naar Alanya zelf nog je transfer naar je accommodatie moet regelen. Dankzij de busjes en taxi’s die je op het vliegveld Alanya Gazipasa treft, hoeft dat echter geen probleem te zijn. Uiteraard kun je ook een auto huren.

Is Alanya een winterzonbestemming?

Alhoewel vliegen naar Alanya het hele jaar door mogelijk is, vragen veel mensen zich af of deze badplaats aan de Turkse Rivièra een winterzonbestemming is. Een terechte vraag. Want ondanks dat de temperaturen in Alanya ook in de wintermaanden aanzienlijk hoger liggen dan bij ons, zorgt de neerslag ervoor dat je van een zonnige wintervakantie niet kunt spreken. Goedkoop vliegen naar Alanya doet men in deze periode dan ook vooral om de écht koude winter te ontvluchten, of om een reis te maken die in het kader van cultuur staat.

Vluchten naar Alanya in de wintermaanden

Zoals gezegd kan vliegen naar Alanya tot en met eind oktober of begin november met chartervluchten. Buiten deze periode ga je zelf op zoek naar vliegtickets naar Alanya. Boek je in de wintermaanden vliegtickets naar Alanya Gazipasa, het vrij nieuwe vliegveld dicht bij Alanya, dan zullen dit geen tickets voor directe vluchten betreffen. Een vliegticket naar Alanya betekent dan vrijwel altijd een korte tussenstop van anderhalf tot twee uur in Istanbul. Vanuit Schiphol Amsterdam vlieg je met Pegasus of Turkish Airlines. De totale reisduur bedraagt dan bijna zeven uur.

Handige tips & blog