Weer Alanya

Alles over het weer in Alanya

Het mediterrane klimaat in Alanya zorgt ervoor dat je in deze badplaats jaar in, jaar uit op warme en droge zomers kunt rekenen. In het hoogseizoen liggen de temperaturen gemiddeld boven de dertig graden. Al vanaf mei raakt het weer in Turkije en ook Alanya geschikt voor dagen aan het strand. Door zeker buiten het hoogseizoen de weersverwachting voor Alanya voorafgaand aan en tijdens je reis in de gaten te houden, kom je gedurende je verblijf nooit voor verrassingen te staan.

Het klimaat in Alanya in de zomermaanden

Dat Alanya zo een populaire Turkse bestemming is, heeft het grotendeels -maar niet uitsluitend- aan zijn prachtige stranden en gezelligheid te danken. Ook het weer in Alanya speelt hierbij een grote rol. Aan de Turkse Rivièra zijn temperaturen boven de 30 graden in de zomermaanden heel gewoon. De temperatuur van het zeewater loopt in augustus op tot wel 28 graden. Neerslag valt er nauwelijks en de zon laat zich tot wel 14 uur per dag zien. Juli en augustus zijn de warmste maanden.

De lente en de herfst

Is het weer in Turkije en dus ook in Alanya jou in de zomermaanden iets te heet? Geen zorgen, want de badplaats kent een lang seizoen. In mei begint de temperatuur al aardig te klimmen. De thermometer toont in die maand op de meeste dagen temperaturen rond de 25 graden. Ook in de herfstmaanden geniet je van gemiddelde temperaturen van 20 graden en hoger. De weersverwachting voor Alanya toont in de lente en de herfst op ongeveer een kwart van de dagen neerslag.

Alanya in de wintermaanden

Terwijl het klimaat van Alanya zich in juni, september en oktober prima laat lenen voor een actieve zonvakantie, start in november de winterperiode aan de Turkse Rivièra. Alhoewel de temperaturen alsnog hoger liggen dan bij ons in Nederland, is de winter in Alanya behoorlijk nat. Het weer in Turkije en Alanya specifiek leent zich dus niet bij uitstek voor een winterzonvakantie. Ga je tussen november en april naar Alanya? Zorg dan voor een accommodatie met verwarmd zwembad.

De beste periode voor een reis naar Alanya

Wanneer het weer in Alanya het meest geschikt is voor jouw vakantie, hangt vooral af van wat je tijdens je verblijf van plan bent te doen. Kom je uitsluitend voor de zon, dan is het klimaat in Alanya in juli en augustus het gunstigst voor je. Wil je ook activiteiten kunnen ondernemen? Kies dan voor mei, juni, september of oktober. Bij een temperatuur van 20 tot 25 graden kun je namelijk zoveel meer dan alleen aan het verkoelende water liggen!

De weersverwachting voor Alanya

Zeker wanneer je niet in het hoogseizoen naar de Turkse Rivièra vertrekt, is het verstandig om de weersverwachting voor Alanya in de gaten te houden. Hiervoor raadpleeg je websites als Weerplaza, Weeronline en Buienradar. Deze geven je adequate informatie betreffende het weerbericht van Alanya. Indien gewenst kun je ook de weersvoorspelling voor de lange termijn -14 dagen- opvragen. Zo ben je tijdens je verblijf in deze badplaats elke dag voorbereid op de weersomstandigheden.

Handige tips & blog