Activiteiten in Antalya

Wat is er te doen in Antalya?

Naar Antalya vertrekken de meeste vakantiegangers hoofdzakelijk voor het heerlijke klimaat en de lange stranden. Maar voor wie eens een dagje iets anders wil, zijn er ook voldoende activiteiten in Antalya te ondernemen. Natuurlijk kun je ook deelnemen aan excursies buiten Antalya, zoals een bezoek aan de antieke stad Olympos, de Watervallen van Düden of het Taurusgebergte, waar je zelfs spannende dingen als raften of ziplinen kunt ondernemen. Je kunt bij reisorganisaties als TUI je excursies in en rond Antalya regelen, of deze bij een lokaal kantoor boeken.

Shoppen op de Antalya Bazaar

In de wirwar van smalle en gezellige straatjes in Kaleiçi kun je optimaal proeven van het dagelijks leven. Geuren, kleuren en smaken zijn er in overvloed. Een bezoek aan de Antalya Bazaar is dan ook een van de activiteiten in Antalya die je niet mag overslaan. Ga langs bij een traditioneel kruidenwinkeltje, drink thee in een theehuis en koop een leuk souvenir voor thuis. Afdingen is hier de normaalste zaak van de wereld. Let op: de merkkleding die hier goedkoop wordt aangeboden, is nep.

Antalya van een andere kant bekijken met een boottocht

Een van de leukste excursies in Antalya voor vakantiegangers van alle leeftijden is ongetwijfeld een boottocht. Zo zie je de badplaats letterlijk van een heel andere kant. Bij een dergelijke boottocht zijn vaak stops in het park en het  oude stadsdeel inbegrepen. De meest complete tours brengen je ook nog eens naar de Watervallen van Düden. De onderste Düden Wateral is 40 meter hoog en ligt op slechts 20 meter afstand van zee. Een waar spektakel om te zien!

Een bezoek aan het Antalya Museum

Wat er te doen is in Antalya voor liefhebbers van cultuur en historie? Om meer over de stad en zijn verleden te weten te komen, bezoeken zij natuurlijk het Antalya Museum. In de maar liefst dertien hallen word je door verschillende tijdperken heen geleid. Het Antalya Museum behoort dan ook tot de grootste musea van heel Turkije. Een entreekaartje kost omgerekend slechts vijf euro, waardoor het bezoek ook nog eens tot de goedkoopste activiteiten van Antalya behoort.

Waterpret voor het hele gezin in Aqualand

En als je je afvraagt of er voor kinderen wel wat te doen is in Antalya: ook daar hoef je niet over te twijfelen. Zo vinden de kleinste vakantiegangertjes excursies per boot in Antalya prachtig, bevindt zich in Antalya een van de grootste aquariums ter wereld en kun je ook nog eens op urenlange waterpret in Waterpark Aqualand rekenen. Aqualand is Turkijes grootste waterpark en staat boordevol waterattracties. Cafés, restaurants, een souvenirwinkel en faciliteiten zoals kluisjes, kleedruimtes en een Eerste Hulppost zijn allemaal aanwezig.

Boek bij TUI je excursies naar Antalya

Dat excursies je vakantie compleet en onvergetelijk maken, dat hoeven we je niet te vertellen. Je excursies in Antalya kun je zelfs voorafgaand aan je vertrek vastleggen. Zo heeft reisoperator TUI een groot aanbod aan excursies in Antalya. Via GOTUI.com kun je kijken welke uitstapjes en activiteiten in Antalya er bij deze organisatie te boeken zijn. Je wordt opgehaald bij en teruggebracht naar je hotel. Een groot deel van de excursies is inclusief Nederlandstalige gids!

Handige tips & blog