Bezienswaardigheden Antalya

turkije

Dit zijn in Antalya de bezienswaardigheden die je moét zien

Met zijn heerlijke klimaat, langgerekte zandstranden, talloze winkels en uitgaansgelegenheden, maar ook bezienswaardigheden is Antalya in Turkije een van de meest geliefde vakantiebestemmingen van Nederlandse zonzoekers. Antalya staat binnen Turkije én daarbuiten bekend als een van de meest veelzijdige badplaatsen. Jaarlijks mag hij rekenen op duizenden bezoekers die behalve voor de stranden ook voor de natuur, cultuur en historische overblijfselen komen. Alhoewel het onmogelijk is de hoogtepunten allemaal te noemen, zetten we er een aantal voor je op een rijtje.

Kaleiçi

Kaleiçi de naam van het historische centrum van de badplaats. Vroeger werd deze in zijn geheel door een stadsmuur omringd. Samen met de haven vormt Kaleiçi het gezellige, kloppende hart van de stad. Je maakt in het centrum van Antalya kennis met veel voor Turkije typische gebouwen en gebruiken. Zo zijn er veel authentieke theehuizen te tellen waar de locals het laatste nieuws met elkaar doornemen. Ook zie je er de Yivli Minare Moskee, het dertiende-eeuwse symbool van de stad. Ook de Poort van Hadrianus mag je niet missen.

Konyaalti Beach

Alhoewel sommigen misschien van mening zijn dat een strand niet in de top bezienswaardigheden van Antalya behoort, denkt Turkije daar anders over. Konyaalti Beach is volgens de Turken zelf een van de mooiste stranden van hun land. En met dat prachtige helderblauwe water en het Taurusgebergte op de achtergrond kun je haast niet anders dan het hiermee eens zijn. Konyaalti Beach is een fijn kiezelstrand ten westen van de kliffen van Antalya en is grotendeels vrij toegankelijk. 

De Düden watervallen

Wie in Antalya zoekt naar bezienswaardigheden voor natuurliefhebbers, is bij de watervallen van Düden aan het juiste adres. Ze liggen vlak buiten Antalya en behoren tot de door toeristen meest gefotografeerde plekken. De bovenste Düden waterval is bijna 28 meter hoog. De omgeving daar nodigt uit tot wandelingen en gezellige picknicks. De onderste Düden waterval behoort tot de bezienswaardigheden in Antalya in Turkije die je het beste per boot kunt bekijken. Deze is namelijk 40 meter hoog en stort de Middellandse Zee in.

De Hıdırlık Toren

Wil  je Antalya in Turkije eens letterlijk van een andere kant bekijken? Begeef je dan naar de grens tussen de haven van Antalya en het Karaalioğlu park. De uitkijktoren Hıdırlık Kulesi werd in het Romeinse tijdperk gedurende de tweede eeuw gebouwd. Het functioneerde als versterking en vuurtoren, alhoewel er ook wordt gedacht dat het -vanwege de aanwezigheid van fresco’s aan de binnenkant- een graf kan zijn geweest. In elk geval doet de toren anno nu in Antalya als een van de top bezienswaardigheden dienst.

Het Karaalioğlu Park

Zoek je in Antalya naar bezienswaardigheden die je laten kennismaken met de huidige manier van leven in de stad? Zet dan koers naar het Karaalioğlu Park. Op warme dagen zoeken jong en oud hier naar verkoeling. Ook in de avonden vertoeft men hier graag. Om te sporten, bij te kletsen of gewoon van de zonsondergang te genieten. Het park ligt ten zuiden van Kaleiçi en kan daarvandaan makkelijk te voet worden bereikt.

Badplaatsen Costa Brava


Handige reistips & deals