Vliegtickets Antalya

Vliegtickets naar Antalya: de bestemming die echt álles in huis heeft

Het is om wel 1001 redenen een perfect idee om deze zomer een vliegticket naar Antalya te boeken. De stranden, talloze winkels, uitgaansmogelijkheden en natuurlijk de cultureel-historische bezienswaardigheden zorgen er allen voor dat goedkope vliegtickets naar Antalya jaar in, jaar uit als zoete broodjes over de toonbank gaan. Vliegen naar Antalya duurt nog geen vier uur en bovendien ligt het vliegveld vlak bij de badplaats. Geen ellenlange transfers dus!

Vliegen naar Antalya

Antalya Airport is een van de grootste internationale vliegvelden van het land. Het vliegveld heeft drie terminals, waarvan er in de zomer twee voor buitenlandse vluchten dienen. Verzet na de vliegreis naar Antalya direct je horloge, want in de zomertijd is het er één uur later en in de wintertijd zelfs twee. Vliegtickets naar Antalya boekt men vaak als onderdeel van een pakketreis bij bijvoorbeeld Corendon of Sunweb, maar ook kun je zelf een los vliegticket naar Antalya boeken. Vergelijkingswebsites als Cheaptickets en Skyscanner zijn handige hulpmiddelen.

Vanaf welke vliegvelden gaan er vluchten naar Antalya?

Vluchten naar Antalya worden vanuit Nederland door verschillende luchtvaartmaatschappijen uitgevoerd. Van eind april tot eind oktober, oftewel het hoogseizoen, betreffen dit altijd directe vluchten. Buiten het vakantieseizoen om zijn vanuit Nederland geen rechtstreekse vluchten mogelijk. Vliegen naar Antalya betekent dan een overstap in vrijwel altijd Istanbul. ’s Zomers kan het vliegen naar Antalya vanaf Amsterdam, maar ook vanaf Eindhoven en Rotterdam. Ook kun je vanaf Weeze of Brussel naar Antalya vliegen.

Vliegen in het vakantieseizoen

De periode van eind april tot en met eind oktober geldt als het vakantieseizoen in de Turkse Rivièra. Goedkope vliegtickets naar Antalya betreffen meestal vliegtickets vanaf Schiphol. De vlucht van Amsterdam naar Antalya wordt vaak als onderdeel van een pakketreis geboekt. Boek je deze reis vroeg, des te goedkoper is dan ook het vliegticket naar Antalya en des te goedkoper valt de totaalprijs uit. Hoeven de temperaturen voor jou niet zo hoog? Boek je pakketreis of vliegtickets naar Antalya dan in de voordelige maanden mei of oktober.

Zelf goedkope vliegtickets naar Antalya boeken

Ga je zelf op zoek naar goedkope vliegtickets naar Antalya? Dan geldt wederom dat je het beste vroeg kunt boeken  voor de meest gunstige prijzen. In de zomerperiode worden de meeste niet-chartervluchten door Transavia uitgevoerd. Van november tot en met april kun je met maatschappijen als Pegasus of Turkish Airlines goedkoop vliegen naar Antalya. Zoals al eerder genoemd, zul je dan wel een overstap in Istanbul hebben.

Van het vliegveld naar je accommodatie

Of je nu met een last minute vakantiepakket of een los geboekt ticket op Antalya Airport aankomt, ook de rest van je reis naar je accommodatie zal soepel verlopen. Voor pakketreizen geldt dat er doorgaans een transfer naar je accommodatie is inbegrepen. Staat er geen transfer klaar, dan kun je gebruikmaken van de bus of de taxi. De reis duurt 20 tot 30 minuten, afhankelijk van je specifieke eindlocatie. Natuurlijk kun je ook een auto huren. Op Antalya Airport zijn verschillende autoverhuurbedrijven gevestigd.

Handige tips & blog