Vliegveld Alanya

Het vliegveld van Antalya: toegangspoort tot de Turkse Rivièra

De luchthaven van Antalya is het derde drukste vliegveld van heel Turkije. Deze titel heeft het vooral te danken aan de grote stroom toeristen die in de zomermaanden naar de Turkse Rivièra trekt om daar van een zonovergoten vakantie te genieten. Antalya Airport geldt als dé toegangspoort tot de Turkse zuidkust. Het ligt op tien kilometer ten oosten van Antalya zelf en ook andere badplaatsen zijn middels een goed wegnetwerk snel te bereiken. Het moderne vliegveld van Antalya biedt zijn reizigers winkels, restaurants, gratis Wi-Fi, de mogelijkheid tot autohuur en meer faciliteiten.

Vluchten naar Antalya Airport

In de zomermaanden is het vliegveld van Antalya vanuit Nederland rechtstreeks te bereiken. Diverse luchtvaartmaatschappijen waaronder Transavia, TUI en Corendon voeren directe vluchten uit. Het vakantieseizoen duurt in de Turkse Rivièra van eind april tot eind oktober. Buiten die periode gaan er geen chartervluchten en ben je aangewezen op niet-rechtstreekse vluchten vanuit -meestal- Amsterdam. De luchthaven van Antalya bereik je dan doorgaans na een reistijd van zes uur of meer en een tussenstop in Istanbul. Vliegen naar Antalya Airport doe je dan met Pegasus of Turkish Airlines. Vanaf een Belgisch of Duits vliegveld vliegen, kan natuurlijk ook.

Van de luchthaven naar je accommodatie

Ben je op de luchthaven van Antalya bent geland? Na het ophalen van je bagage en het passeren van de douane kun je in de aankomsthal van Antalya Airport een huurauto ophalen, maar je kunt er ook voor kiezen om vanaf het vliegveld van Antalya per taxi of openbaar vervoer naar je accommodatie te reizen. Je kunt een los ticket kopen, of een oplaadbare Antalyakart aanschaffen wanneer je voornemens bent nog vaker met het openbaar vervoer te reizen. Voor vakantiegangers die een pakketreis hebben geboekt, is een transfer van het vliegveld naar de accommodatie doorgaans inbegrepen.

Een auto huren op de luchthaven van Antalya

Wil je tijdens je vakantie aan de Turkse Rivièra de vrijheid hebben om culturele uitstapjes in de omgeving te maken en de bijzondere natuur te verkennen? Dan is het huren van een auto een goed idee. Op Antalya Airport zijn de balies van de verhuurbedrijven in de aankomsthal gevestigd. Uiteraard dien je in het bezit te zijn van een rijbewijs. Afhankelijk van het specifieke verhuurbedrijf kan het zijn dat er voor bestuurders onder de 25 jaar een toeslag wordt geheven. Vanaf het vliegveld rijd je in een half uurtje naar Antalya zelf.

Faciliteiten op Antalya Airport

Op de moderne luchthaven van Antalya zijn tal van winkels en restaurants aanwezig. Sommige restaurants zijn zelfs 24 uur per dag geopend, waardoor je op elk gewenst moment iets kunt eten of drinken. Maar op de luchthaven van Antalya is er meer dan winkels en restaurants alleen. Zo kun je gebruikmaken van verschillende karretjes voor je bagage, zijn er geldautomaten aanwezig, is er gratis Wifi en kunnen de kinderen spelen in speciaal voor hen bestemde speelruimtes. Wil je je handen even helemaal vrij hebben, dan kun je een van de kluisjes in Terminal 1 huren.

Handige tips & blog