Belek

Belek: de ultieme strand- én golfbestemming aan de Turkse Rivièra

Of je nu aan gouden zandstranden wilt liggen, ellenlange strandwandelingen wilt maken of op een bijzondere locatie wilt golfen: in Belek in Turkije kan het allemaal. Bovendien ligt Belek in de regio Antalya, wat betekent dat culturele overblijfselen en natuurschatten in overvloed aan je voeten liggen. Dankzij diezelfde natuur kunnen ook sportfanaten zich tijdens een vakantie in Belek helemaal uitleven. Paardrijden, hiken, parasailen en meer doe je hier in de prachtigste landschappen.

Goudgele zandstranden en eucalyptusbomen

De meeste toeristen boeken hun vakantie naar Belek vanwege het warme, mediterrane klimaat en de brede zandstranden die tot de mooiste van Turkije worden gerekend. Een groot deel daarvan wordt door eucalyptusbomen gesierd, waardoor er ook hartje zomer altijd een verkoelende schaduw is. Het fijne van de stranden in Belek is dat het zand op de meeste plekken geleidelijk in zee afloopt. Ook is Belek in vergelijking met Antalya en andere badplaatsen aan de Turkse Rivièra een stuk rustiger.

Boek je vakantie naar Belek bij deze reisorganisaties


Accommodaties in Belek: Turkije op zijn luxueust

Aan het maar liefst 15 kilometer tellende zandstrand van Belek ligt een groot aantal luxe hotels die elk meer dan genoeg voorzieningen bieden aan de vakantieganger die toe is aan ontspanning en verwennerij. All inclusive is in Belek, nog meer dan in de rest van Turkije, de standaard. All inclusive hotels beschikken doorgaans over drie tot vijf sterren. In Belek tellen de meeste all inclusive voorzieningen er 5. Aan faciliteiten heb je tijdens een vakantie in Belek dan ook geen gebrek.

Belek betekent golf en strand, maar daar blijft het niet bij

Belek staat bekend als een waar golfparadijs, maar heeft voor de cultuurliefhebber wat minder te bieden. Gelukkig ligt Belek dicht bij Antalya, diverse antieke steden en midden in een prachtig natuurlijk gebied. Bezoek bijvoorbeeld eens Antalya’s levendige centrum Kaleiçi, de opgravingen in de 3500 jaar oude stad Perge en het indrukwekkende tweede-eeuwse amfitheater van Aspendos. Ook een dagje naar de Köprülükloof mag tijdens je vakantie in Belek niet ontbreken.

Na zonsondergang blijft Belek net zo classy als overdag

Belek is in Turkije wat uitgaan betreft anders dan anders. Hier geen kroegentochten of gigantische discotheken, maar restaurants en bars die garant staan voor een gezellig, maar rustig avondje uit. Een avondje uit in Belek kan natuurlijk niet beter beginnen dan met een traditioneel Turks gerecht. Naast de Turkse is ook de internationale keuken goed vertegenwoordigd. Wil je een keer écht stappen? Bezoek dan het nabijgelegen Antalya. Vooral in de haven kun je rekenen op een onvergetelijke avond!

Een klimaat dat garant staat voor zonovergoten vakanties

In Belek heerst een mediterraan klimaat, wat warme, droge zomers en milde winters betekent. Wanneer je hartje zomer met reisorganisaties als TUI of Corendon naar de Turkse zon vertrekt, kun je dus rekenen op een zonovergoten vakantie. Hoeft het van jou niet zo warm? In Belek is het, net als de rest van Turkije’s zuidkust, ook in de maanden juni en september aangenaam warm. Het vakantieseizoen loopt officieel van begin mei tot eind oktober.

Handige tips & blog