Activiteiten in Belek

Activiteiten en excursies in Belek en omgeving

Dat het luxepaardje van de Turke Rivièra over enkele van de beste stranden van deze zuidkust beschikt, dat weten we. Van de activiteiten in Belek zijn de meeste vakantiegangers zich wat minder bewust. Echter is er voor alle bezoekers met de meest uiteenlopende interesses wel wat te doen in Belek. Zo nodigen de zelfs op internationaal niveau bejubelde greens uit tot het slaan van een balletje, heeft de natuur heel wat verrassingen voor je in petto en ga je met kinderen naar het TUI Magic Life Waterworld in Belek.

Wat er te doen is in Belek? Voor golfers meer dan genoeg!

Dat Belek een gerenommeerde bestemming is onder professionele golfers, wil niet zeggen dat de greens uitsluitend voor hen zijn bedoeld. De zogeheten ‘Golfgoudkust’ is voor iedereen. De 16 golfbanen met in totaal 288 holes liggen allemaal dicht bij elkaar. Voor golfers van elk niveau is er wel een golfbaan op maat. Het klimaat maakt golf activiteiten in Belek nog eens extra aangenaam. Een van de populairste golfbanen is de Montgomerie Maxx Royal.

Een dagje naar Antalya

De bruisende stad Antalya aan de voet van het Taurusgebergte, ook wel bekend als de ‘Parel van de Turkse Rivièra’, ligt op slechts 30 kilometer afstand van Belek. Het is Turkijes grootste internationale badplaats. In het oude stadsdeel Kaleiçi is het heerlijk slenteren door de smalle steegjes en lange winkelstraten. Naast internationale ketens zijn ook de lokale handelaren goed vertegenwoordigd. Bezoek in Kaleiçi ook zeker de Yivli Minare Moskee, hét symbool van de stad. Je kunt zowel per bus (45 minuten) als per taxi (30 minuten) naar Antalya.

Riviercruise over de Manavgat

Een van de leukste excursies vanuit Belek is die naar Manavgat, een stad vlak bij Side en gelegen op de banken van de gelijknamige rivier. In deze vruchtbare regio, waar veel groenten en fruitsoorten worden verbouwd, kun je mooie boottochten maken. De Manavgat cruise behoort niet voor niets tot de activiteiten in Belek en omgeving die het vaakst worden geboekt door natuurliefhebbers. Geniet van de groene omgeving, watervallen én een bezoek aan de authentieke marktplaats van Manavgat.

Excursies in Belek voor de echte avonturiers

Of er ook voor de echte durfals wat te doen is in Belek? Jazeker! Raften in het Köprülü Canyon National Park is dan echt iets voor jou. De kloof heeft een lengte van 14 kilometer en is op sommige punten wel 400 meter diep. Raften wordt vaak in combinatie met jeepsafari’s aangeboden. Zelfstandig of in een georganiseerde groep hiken kan hier ook. Verschillende routes leiden langs eeuwenoude Romeinse bruggen. In combinatie met de bergen en de naald-, olijf- en eucalyptusbomen een prachtig plaatje.

Knotsgekke waterparken zoals TUI Magic Life Waterworld in Belek

Met kinderen op vakantie naar deze Turkse badplaats? Dan is de zoektocht naar excursies in Belek vaak al niet eens meer nodig wanneer je in een hotel inclusief waterpark verblijft. Het TUI Magic Life Waterworld is zo een accommodatie. Maak ook het Crystal Waterworld Resort & Spa in Belek staat garant voor een vakantie vol waterpret. Deze accommodatie heeft, behalve 3 buitenzwembaden, een waterpark en een spa ook een eigen, 500 meter tellend zandstrand.

Handige tips & blog