Campings in Rovinj

De aantrekkingskracht van een camping in Rovinj

Een camping in Kroatië in Rovinj is dé plek om optimaal te genieten van de prachtige, mediterrane omgeving. De oase van groen rondom de badplaats trekt jaarlijks een breed publiek naar de campings in Rovinj: van cultuurliefhebbers tot families met kleine kinderen en van verliefde stelletjes tot nudisten in hart en nieren. Behalve de stranden en natuur is ook het historische stadje zelf, dat sterk doet denken aan Venetië, een belangrijke trekpleister. Verblijf op een kleine camping in Rovinj, een grote camping inclusief zwemparadijs of iets anders naar jouw smaak.

Reisorganisaties met campings in Rovinj die wij aanbevelen


Campings in Rovinj die garant staan voor een geslaagde familievakantie

Met het hele gezin op vakantie? Er zijn genoeg campings in Rovinj die aan de eisen van alle gezinsleden weten te voldoen. Camping Polari bijvoorbeeld, een grote camping in Kroatië in Rovinj die zich geheel op gezinnen richt en tot de zogeheten Maistra Campings behoort. De camping ligt op drie kilometer afstand van de stad. Het extra leuke is dat je op deze camping bij Rovinj in een luxe lodgetent verblijft. Ook eventuele huisdieren zijn hier welkom.

Een verblijf op een camping die onderdeel van een resort is

Een deel van de campings in Rovinj behoort tot een vakantiepark oftewel resort. Dit houdt in dat er op hetzelfde terrein ook in een hotel en/of appartementen kan worden verbleven en dat er zoveel faciliteiten aanwezig zijn, dat je het resort in principe niet hoeft te verlaten. Amarin in het dorpje Monsena is zo een camping in Kroatië in Rovinj. Deze eveneens Maistra Camping ligt direct aan het strand, op vier kilometer afstand van de stad zelf.

Een oase van rust op een kleine camping in Rovinj

Op een kleine camping in Rovinj heb je pas echt het gevoel weer helemaal tot jezelf te komen. Mon Paradis is zo een kleine camping in Rovinj. Hij ligt aan de zandbaai Veštar en wordt omgeven door tal van olijfbomen die de mediterrane sfeer helemaal compleet maken. De camping ligt op vier kilometer afstand van Rovinj zelf. Ook de moderne camping Val Saline op vijf kilometer afstand van Rovinj is kleinschalig en biedt mooie staanplaatsen.

Kamperen met een luxe tintje: glamping in en rond Rovinj

Wil je genieten van alle rust en natuur, maar wil je het tijdens je vakantie eigenlijk niet zonder het comfort van thuis hoeven te stellen? Kies dan voor een glamping. De al eerder genoemde camping Polari biedt je de mogelijkheid om in een lodgetent te verblijven, maar ook de met vier sterren beoordeelde camping Vestar biedt luxe safaritenten. De camping beschikt over een privéstrand, maar ook een groot zwembadcomplex.

Voel de vrijheid op een camping in Kroatië in Rovinj voor naturisten

Op zoek naar een camping in Rovinj voor naturisten? Camping Valalta bestaat al veertig jaar als naturistencamping en heeft een vlekkeloze reputatie. Niet voor niets komt het grootste deel van de gasten er jaar na jaar terug. Hier kun je als naturist de meest beschermde en onbezorgde vakantie ooit vieren. Deze camping bij Rovinj is een van de grootste campings van het land en ademt de sfeer van een dorpje met alle benodigde faciliteiten.

Handige tips & blog