Activiteiten Rovinj

Wat is er te doen in Rovinj en omgeving? Alternatieven voor een dagje strand

Het historische havenplaatsje Rovinj is een charmante vakantiebestemming met prachtige stranden. Hier vliegen je dagen voorbij. Maar wil je eens een dagje wat anders dan vitamine D opslurpen onder de Kroatische zon? Er zijn genoeg activiteiten in Rovinj en omgeving te ondernemen die een leuk alternatief vormen op een dagje aan het strand. Met kinderen ga je naar het waterpark in Poreč, of naar het aquarium van Poreč of Pula. Volwassenen krijgen niet genoeg van de natuur rond Rovinj. Wij zetten wat must-do’s op een rijtje.

Ontrafel de geheimen van de oude stad tijdens een begeleide wandeling

Of er op historisch gebied wat te doen is in Rovinj? Jazeker! De stad kent een bijzondere geschiedenis, die zich niet zomaar laat zien. Een gids die geboren en getogen is in de stad weet jou de meest bijzondere plekjes te laten zien en dingen te vertellen die je in geen enkele reisgids kunt lezen. Ontdek hoe het leven er in de bloeiende Romeinse en later Venetiaanse periode was. Vele vakantiegangers die jou al voorgingen, noemen deze wandeltour een van de meest interessante activiteiten die je in Rovinj kunt ondernemen.

Fietstours als toppers onder de sportieve activiteiten in Rovinj

Ben je op zoek naar sportieve activiteiten in Rovinj en omgeving, overweeg dan eens deel te nemen aan een fietstour. Een slimme manier om de vele bezienswaardigheden in de heuvelachtige omgeving rond het stadje in afzienbare tijd te bekijken, zeker wanneer het een fietstour op een elektrische fiets betreft. Zo rijd je tijdens een fietstour door de weelderige bossen rondom Rovinj, net als langs enkele wijn- en olijfgaarden waarom Istrië zo bekendstaat. De tocht wisselt stukken door het binnenland af met wegen langs de kust, waar je geniet van prachtige uitzichten.

Deelname aan een wijntour of gastronomische tour

Op de vraag ‘wat is er te doen in Rovinj?’ luidt het antwoord ook: het ontdekken van de gastronomie van de regio.  De in Istrië geserveerde gerechten weerspiegelen de vele culturen die in het verleden in dit gebied leefden. De Italiaanse invloed overheerst. Het Kroatische schiereiland staat bekend om zijn truffels en eveneens om zijn olijfolie die op internationaal niveau steeds meer wordt erkend. Maar ook is Kraoatië een wijnland. Istrië telt een groot aantal wijnmakerijen, die je tijdens een wijn- of gastronomische tour van dichtbij kunt zien. Proef de smaken van Istrië!

Andere tours die een bijzondere toevoeging zijn aan je vakantie

Behalve bovenstaande opties zijn er nog meer dingen die je kunt ondernemen in of rond Rovinj. Maak bijvoorbeeld eens een uitstapje naar het nabijgelegen Poreč, of zet een dagje koers naar Pula, waar je onder andere een van de best bewaarde Romeinse amfitheaters ter wereld bewondert. Gek op natuur? Neem dan deel aan een excursie naar de Brijuni eilanden, waar je ook enkele historische verrassingen wachten. Of zoek het nog verder weg en stap in Rovinj op de boot naar Venetië, de romantische Italiaanse stad van de bruggen.

Handige tips & blog