Weer Belek

Alles over het weer in Belek

In de zomermaanden vliegen de chartermaatschappijen regelmatig heen en weer naar Belek. Het weer in Belek, net als de andere in Turkije zuidelijk gelegen badplaatsen, leent zich dan ook uitstekend voor een zonovergoten strandvakantie. De weersverwachting in Belek toont in de zomermaanden vrijwel nooit temperaturen onder de 30 graden. Sterker nog, de temperatuur in Belek ligt zelfs vaak tegen de 40 graden aan. De wintermaanden zijn mild. Wij zetten wat informatie betreffende het klimaat van deze Turkse badplaats voor je op een rijtje.

De zomermaanden in Belek

In dit golfparadijs aan de Turkse Rivièra heerst een mediterraan klimaat. Op meer dan 300 dagen per jaar laat de zon zich hier zien. De zomers zijn warm en zelfs aan het eind van september ligt de temperatuur in Belek nog rond de 30 graden. Hartje zomer kan het weer in Belek en Turkije in het algemeen zinderend warm worden. Temperaturen van 40 graden of hoger zijn dan ook geen uitzondering. Gelukkig staat er in Belek altijd een verkoelend zeebriesje.

Belek buiten het zomerseizoen

Buiten het zomerseizoen, de periode van november tot en met april, zijn de temperaturen nog steeds aangenaam maar kan er niet meer van een zonbestemming worden gesproken. Ook de temperatuur van het zeewater in Belek laat zwemmen voor de meeste mensen niet toe. In de wintermaanden toont de weersverwachting voor Belek regelmatig neerslag. Januari is de koudste en de natste maand. In het nabijgelegen Taurusgebergte kan in de wintermaanden worden geskied. Vanaf april begint het weerbericht pas weer wat zomerser te worden.

De ideale reistijd

Het mediterrane klimaat van Belek betekent dus warme en droge zomers, maar tegelijkertijd ook zachte winters. Omdat het weer in Belek in de zomermaanden erg heet kan zijn, is dit alleen een ideale periode voor strandliefhebbers. Wil je niet de hele dag aan het water liggen, dan is het weer in Belek en de rest van Turkije in het voor- en najaar aangenamer. De lente is zelfs nog iets prettiger dan de herfst, omdat er in deze periode relatief minder neerslag valt.

De aangename temperatuur maakt Belek extra geliefd onder golfers

Zoals je misschien wel weet, is Belek een geliefde bestemming onder golfers. Je kunt de sport er maar liefst twaalf maanden per jaar beoefenen. In de winter moet je er natuurlijk wel rekening mee houden dat er af en toe wat regen kan vallen. Reis je buiten het hoogseizoen naar deze plaats om te golfen, dan zal het weer in Belek je meestal echter gunstig gestemd zijn. Fervente golfers boeken een verblijf in een speciaal golfhotel. Zo stap je ’s ochtends na je ontbijt meteen de green op.

De weersverwachting voor Belek

Of je nu in april, oktober, december of hartje zomer naar de Turkse Rivièra vertrekt, als vakantieganger wil je altijd weten waar je qua weer aan toe bent. Houd daarom de weersverwachting van Belek voorafgaand aan en tijdens je verblijf in de gaten. Zeker wanneer je buiten de zomermaanden aan deze kustplaats verblijft. Websites als Weerplaza, Weeronline en Buienrader geven je een betrouwbaar en gedetailleerd inzicht in de weersvoorspelling.

Handige tips & blog