Fažana

Een en al charme in Fažana in Istrië

Fažana in Kroatië is een klein vissersdorpje dat op slechts acht kilometer van het bekende Pula ligt. Fažana ademt een authentieke identiteit, maar dankt zijn populariteit tegelijkertijd aan zijn prachtige stranden én het feit dat zijn haven de toegangspoort tot de betoverende Brijuni archipel vormt. Een vakantie in Fažana in Istrië betekent dus heerlijk zonnebaden, prachtige dagtrips binnen handbereik en een ontspannen verblijf in een dorpje vol charmante straatjes en pastelkleurige huisjes en gebouwen. Verblijf midden in de natuur op een camping in Fažana, of boek een hotel, vakantiehuis of appartement.

Een kleine plaats met een lange historie

Al wandelend door dit stadje hoef je maar naar de oude bestrating te kijken om te begrijpen dat hier geschiedenis ligt. Fažana werd in de Romeinse tijd gesticht en werd toen nog Vasanium genoemd. Het dorp stond vooral bekend om zijn productie van vazen en tegels. Echter heeft de visserstraditie ook een belangrijke rol gespeeld in de geschiedenis van Fažana. Niet voor niets worden er ook vandaag de dag nog diverse festivals gehouden rondom dit thema. De drie aanwezige kerken (St. Mary, St. John en St. Eliseus) sieren de historische kern van het dorp.

Overnachten in Fažana? Bekijk hieronder de mogelijkheden!

Boek je vakantie naar Fažana bij deze reisorganisaties


Eten en winkelen in het centrum van Roses

Dat toerisme in Rosas in Spanje inmiddels de belangrijkste bron van inkomsten is geworden, is aan de vele hotels en appartementencomplexen in het centrum goed te merken. Winkelen kun je in Roses zowel in het centrum als op de boulevard, waar zich overigens ook een beperkt aantal discotheken bevindt. Omdat Roses aan de Costa Brava en daarbuiten nog altijd bekend staat om zijn visserscultuur en zijn overheerlijke visgerechten, zal het je niet verbazen dat de visrestaurants in dit resort rijkelijk vertegenwoordigd zijn. Ook kun je aanschuiven in tal van internationale restaurants.

Activiteiten en bezienswaardigheden die je in Roses in Spanje niet mag missen

Alhoewel het stadje Roses in Spanje slechts 20.000 inwoners telt, hoef je als bezoeker in de zomermaanden niet bang te zijn dat er niets te beleven is. Integendeel, in Roses is elke dag zó gevuld. Bezoek bijvoorbeeld de vuurtoren of de vissershaven van Rosas, eventueel middels een georganiseerde tour. In het historische centrum –waar overigens vrij weinig van de eeuwenoude geschiedenis zichtbaar is gebleven- is de Santa Maria kerk de grootste trekpleister. Op een paar kilometer afstand bezoek je de Ruïnes d’Empúries, de overblijfselen van een oude handelsttad.

Het charmante Roses met kinderen beleven

Ben jij van plan om Roses aan de Costa Brava te bezoeken en vraag je je af of dit een geschikte bestemming is voor kinderen? Het antwoord is een volmondig ja. Rosas in Spanje is zeker een plek om ook met jonge vakantiegangers te bezoeken. Op de stranden is het volop genieten en het waterpark Aquabrava met maar liefst 19 verschillende attracties biedt een flinke portie avontuur. Stap ook eens een keer de Roses Tourist Expresstrein in, die vijf verschillende routes rijdt. Niet alleen de kinderen, maar ook jij zal genieten van de fantastische uitzichten.

Handige tips & blog