Kemer

Kemer: zonnig paradijs voor buitenmensen en gezelligheidsdieren

Kemer is in Turkije en daarbuiten de laatste jaren steeds populairder geworden. Niet verwonderlijk, want er is behoorlijk veel in de badplaats geïnvesteerd. In Turkije zelf staat Kemer inmiddels bekend als een paradijsje aan de Middellandse Zee waar het heerlijk eten, uitgaan en winkelen is. De adembenemende natuur die de badplaats omringt, maakt een vakantie in Kemer ook geschikt voor buitenmensen en actievelingen. Eigenlijk beschikt Kemer over alle ingrediënten die een zonvakantie laten slagen.

Vliegreizen naar Kemer

Vanuit Amsterdam vlieg je in nog geen vier uur naar het internationale vliegveld van Antalya, waar je per taxi, openbaar vervoer of privétransfer naar je accommodatie in Kemer reist. De afstand bedraagt nog geen 50 kilometer. Een auto huren is uiteraard ook mogelijk. Binnen en buiten Turkije geldt Kemer van eind april tot eind oktober als zonbestemming. Dit betekent dat chartervluchten van TUI en andere operators in die periode beschikbaar zijn. Daarbuiten boek je losse tickets naar Kemer en vlieg je Turkije binnen via Istanbul, om vervolgens naar Antalya over te stappen.

Boek je vakantie naar Kemer bij deze reisorganisaties


De stranden van Kemer

Tijdens een vakantie in Kemer is het volop genieten geblazen. Alhoewel je in de Baai van Phaselis een zandstrand treft, betreffen de andere stranden in Kemer kiezelstranden. Dit zorgt er echter wel voor dat je in prachtig helder water zwemt. Vanaf mei is de zeewatertemperatuur in Kemer al behoorlijk aangenaam te noemen. Op het grootste deel van de stranden wappert de Blauwe Vlag, die voor hygiëne en veiligheid staat. Ook zul je in Kemer geen last hebben van kwallen of zee-egels.

Excursies en activiteiten

Zowel in Turkije als daarbuiten staat het ietwat mondaine Kemer bekend als dé plek voor strand, winkelen en uitgaan. Bezienswaardigheden heeft het centrum niet, maar in de directe omgeving is meer dan genoeg te doen. Zo ben je tijdens een vakantie in Kemer slechts drie kwartier verwijderd van Antalya. De antieke havenstad Phaselis ligt op 15 kilometer afstand van Kemer. Ook de antieke stad Olympos is makkelijk te bereiken. Zo zijn er tijdens je vakantie volop mogelijkheden wat betreft excursies en activiteiten.

De natuur in tijdens je vakantie in Kemer

Ten westen van het Taurusgebergte ligt de Tahtali; de berg die het landschap rondom de badplaats Kemer domineert. Hij is maar liefst 2365 meter hoog en vormt een extra bijzonder plaatje omdat hij zo dicht bij de Middellandse Zee ligt. Het is er heerlijk wandelen tussen de diverse flora en fauna. Een populaire attractie in Kemer, vlakbij de Olymposvallei, is de Teleferik. Deze kabelbaan brengt je van de kust naar de bergtop en levert je een onvergetelijk panorama op!

Het mediterrane klimaat in Kemer

In Kemer heerst net als in de rest van Turkije aan de zuidkust een mediterraan klimaat. Dat betekent warme, droge zomers en milde winters. Ondanks de aangename temperaturen in de wintermaanden geldt de Turkse Rivièra niet als een winterzonbestemming. Het vakantieseizoen loopt van eind april/begin mei  tot en met eind oktober. In de zomer bedraagt de temperatuur minstens 30 graden en valt er zelden neerslag.

Handige tips & blog