Activiteiten in Kemer

Wat is er te doen in Kemer en omgeving?

Het schilderachtige en tegelijkertijd mondaine Kemer is de ideale badplaats voor wie op zoek is naar strand, watersport, winkelen en uitgaan. Dankzij het gunstige mediterrane klimaat is het hier gedurende een groot deel van het jaar prima vertoeven. Bezienswaardigheden of activiteiten zijn er in Kemer zelf verder weinig. Wie iets meer wil zien, is dus aangewezen op excursies die vanuit Kemer -in ieder geval in de zomermaanden- op dagelijkse basis worden georganiseerd. Boeken kan bij lokale agentschappen en vaak ook bij je reisorganisatie.

Een dagje naar Antalya

De meest internationale badplaats van de Turkse Rivièra ligt op slechts vijftig kilometer afstand van Kemer. Antalya weet zijn bezoekers een mengeling van mooie zandstranden én Turkse cultuur en historie te bieden. Een van de meest geliefde activiteiten in Kemer is dan ook een dagtripje naar het oude centrum Antalya Kaleiçi. Binnen de stadsmuren lopen talloze gezellige straatjes. De Poort van Hadrianus en de oude Romeinse haven zijn absolute musts.

Kabelbaantocht naar het Tahtaligebergte

Wat er te doen is in Kemer voor families met kinderen? Die maken natuurlijk de Olympos kabelbaantocht naar het Tahtaligebergte. Deze berg bij Kemer maakt deel uit van een Nationaal Park. Zijn top is wel 2365 meter hoog. Vanaf de kust stap je in de kabelbaan, die je in een ontspannen ritje naar de plek brengt die ooit werd verondersteld het huis van de goden te zijn. De kabelbaantocht behoort tot de excursies in Kemer waarvan kinderen het meest genieten. Neem je fototoestel mee, want het uitzicht is overweldigend.

Een reis naar de antieke wereld

Ben je op zoek naar activiteiten in Kemer die je kennis laten maken met de historie van het gebied? Bezoek dan zeker de antieke stad Olympos, op veertig kilometer afstand van Kemer. Een reis per boot naar deze stad is het allerleukst. De antieke havenstad Phaselis ligt iets dichterbij: vijftien kilometer ten zuiden van Kemer. Ook deze stad kun je met de boot bereiken. Een alternatief is de dolmus. Excursies van Kemer naar Phaselis bieden je vaak ook de mogelijkheid om de omringende natuur te verkennen.

Top activiteiten in Kemer voor natuurliefhebbers

Wat er te doen is in Kemer voor natuurliefhebbers? Ook zij hebben geen klagen. Op slechts tien kilometer van Kemer vind je de Göynük watervallen: een dromerig landschap boordevol dennenbossen waar je even ver weg lijkt te zijn van alles. De watervallen liggen in de gelijknamige kloof, waar je ook verschillende (water)sporten kunt beoefenen. Voor toegang tot de kloof wordt een kleine entree gevraagd. De echte durfals gaan hier raften of veertig meter boven de grond ziplinen!

Op pad per jeepsafari: onverharde wegen en kronkelige bochten vol verrassingen

De adrenalinekick is misschien iets minder intens dan bij het ziplinen of raften, maar toch kan het er met een jeepsafari ook behoorlijk spannend aan toe gaan! Boek een van de excursies vanuit Kemer naar de traditionele Turkse dorpen in het Taurusgebergte en geniet van een dag vol natuur en spanning! Tijdens een jeepsafari krijg je vaak de kans om onder watervallen te zwemmen én een kijkje in het lokale leven te nemen. Een lunch is vrijwel altijd inbegrepen.

Handige tips & blog