Hotels Kemer

Genieten met een hoofdletter G in een hotel in Kemer

In een hotel in Kemer in Turkije geniet je als nooit tevoren. De mondaine badplaats tussen de Middellandse Zee en vlakbij het Taurusgebergte heeft zich ontwikkeld tot een prachtig vakantieoord met alles erop en eraan. De meeste hotels in Kemer liggen aan of zeer dicht bij een van de vier baaien waardoor de badplaats wordt omgeven: Camyuya, Tekirova, Beldibi en Göynük. Hotels in Kemer in Turkije betreffen vaak 5 sterren accommodaties waar je geniet van maximale luxe. Een vakantie in het teken van strand, winkelen en uitgaan.

Van klein vissersdorpje naar mondain vakantieoord

Dat er zoveel hotels in Kemer in Turkije met 5 sterren zijn, is iets van de laatste jaren. Pas sinds enkele decennia heeft het oorspronkelijke vissersdorpje zich tot een vakantieresort weten te ontwikkelen. Alhoewel het aantal inwoners van de badplaats ongeveer 20.000 bedraagt, bieden de hotels in Kemer en omgeving in de zomermaanden maar liefst 120.000 slaapplaatsen. Ook komen er in deze periode veel seizoenarbeiders naar de stad.

Luxe hotels in Kemer

De hotels in Kemer in Turkije hebben overwegend 5 sterren. Ze bevinden zich doorgaans direct aan het strand, ten oosten en ten westen van het centrum. Kemer heeft twee kiezelstranden: het Kemerstrand en het wat kleinere Ayisigistrand. Elk luxe hotel in Kemer beschikt bovendien over zijn eigen zwembad(en). Ook zijn er diverse hotels in de binnenstad van Kemer te vinden. Deze wordt gekenmerkt door bars en restaurants met gezellige terrasjes, veel winkeltjes en een ruime voetgangerspromenade.

All inclusive en ultra all inclusive

Klinkt een 5 sterren hotel in Kemer in Turkije je als muziek in de oren? Dankzij het hoge niveau van de accommodaties in deze badplaats zal een verblijf je nooit tegenvallen. Een verblijf in een hotel in Kemer betekent een verblijf tussen de Middellandse Zee en de bergen in. Vrijwel alle luxe vijfsterrenhotels bieden een all inclusive verzorging aan, maar natuurlijk is ook het ultra all inclusive concept in deze badplaats goed vertegenwoordigd.

De ligging van je hotel

Wees je er bij het boeken van een hotel in Kemer van bewust waar deze zich precies bevindt. Grenst deze direct aan het centrum, dan zijn de winkels en uitgaansgelegenheden prima te voet te bereiken. Verblijf je echter in een accommodatie in Camyuya, Tekirova, Beldibi of Göynük, dan ben je van een dolmus afhankelijk. Deze kleine en goedkope bussen, die een vaste route rijden en die je gewoon op straat kunt aanhouden, rijden op zeer regelmatige basis tussen Kemer en de kleine kuststadjes die op maximaal 20 kilometer van de badplaats liggen.

Hotels in Kemer in de wintermaanden

Het vakantieseizoen in Kemer loopt net als in de rest van de Turkse Rivièra van eind april/begin mei tot eind oktober. Het hoogseizoen betreft de periode van half juni tot eind augustus. In tegenstelling tot veel andere badplaatsen aan de Turkse zuidkust is het in Kemer veel moeilijker om buiten het zomerseizoen een hotel te boeken. Slechts een fractie van de hotels houdt zijn deuren het hele jaar open, simpelweg vanwege de te hoge concurrentie van andere regio’s.

Handige tips & blog