Weer Kemer

Het weer in Kemer gedurende het jaar

Wie op zoek is naar een rustige en romantische badplaats aan de Turkse Rivièra, zit in Kemer helemaal goed. Het weer in Kemer is net als in de rest van Turkije in de zomermaanden heet en droog. Gelukkig zorgt het zeebriesje, dat ook de Blauwe Vlaggen op de stranden in deze badplaats fier doet wapperen, voor welkome verkoeling. Maar ook in de wintermaanden is de temperatuur in Kemer nog aangenaam. Kom je buiten het hoogseizoen van Kemers natuurlijke schoonheid genieten, raadpleeg dan wel altijd de weersverwachting voor Kemer. Zo ben je altijd optimaal voorbereid.

De lentemaanden: ideaal voor gezinnen en actievelingen

Het mediterrane klimaat maakt het weer in Kemer al in de lentemaanden geschikt voor grote groepen vakantiegangers. De weersvoorspelling geeft in mei namelijk al temperaturen van zeker 25 graden aan. Ideaal voor als je de omringende natuur wilt verkennen, culturele uitstapjes wilt maken of met (kleine) kinderen verantwoord wilt genieten van een zonvakantie. De zon schijnt namelijk volop, maar van ‘plakweer’ of hittegolven is geen sprake. Slechts af en toe valt er een korte regenbui en zeker naarmate je richting de zomer gaat, wordt het weer in Kemer en de rest van Turkije steeds droger.

De temperatuur in Kemer in de warme zomermaanden

Zodra de meimaand is verstreken en juni aanbreekt, laat de weersverwachting voor Kemer temperaturen van rond de dertig graden en hoger zien. Terwijl juni -net als de septembermaand- nog aangenaam warm is, kan het in juli en augustus behoorlijk heet zijn. De temperatuur in Kemer stijgt in die periode regelmatig naar de veertig graden. Regen valt er nauwelijks, maar gelukkig is er nog steeds het verkoelende zeebriesje. En de zeewatertemperatuur? Die loopt in augustus op tot wel 28 graden! Alsof je een warm, ontspannen bad neemt waar je nooit meer uit wilt!

De herfstmaanden

Omdat het weer in Kemer in Turkije zo lang goed blijft, kent de Turkse Rivièra een lang zomerseizoen. Omdat het tot en met eind oktober nog prima vertoeven is aan de Turkse zuidkust, stoppen de chartervluchten pas in november met vliegen. In de maand oktober is 25 graden de gemiddelde temperatuur in Kemer. Natuurlijk koelt het ’s avonds wel iets sneller af en neemt de kans op regen toe. Omdat het weer in Kemer in de zomermaanden zo goed is geweest, is de zeewatertemperatuur echter nog heel aangenaam. Fijne bijkomstigheid: je deelt het strand met veel minder mensen!

De weersverwachting voor Kemer

Zeker wanneer je buiten het zomerseizoen op  vakantie gaat naar Kemer wil je er zeker van zijn wat voor soort weer je te wachten staat. Daarom is het verstandig om de weersvoorspelling in de gaten te houden. Websites als Weeronline, Weerplaza en Buienradar weten je van betrouwbare en up-to-date informatie betreffende het weer in Kemer te voorzien. Of je nu in april, hartje zomer of op de valreep in eind oktober naar deze badplaats aan de Turkse Rivièra reist. Raadpleeg het weerbericht ’s ochtends voordat je je dag begint, zodat je altijd weet waar je aan toe bent.

Handige tips & blog