Lara

Op vakantie naar Lara: Miami van de Turkse Rivièra

Lara is binnen Turkije in een relatief korte tijd uitgegroeid van een klein, betekenisloos plaatsje tot een populair toeristenoord. Lara ligt vlak bij Antalya en is daar eigenlijk een buitenwijk van. Wanneer men over de vakantiebestemming Lara spreekt, bedoelt men echter alleen dat deel van Lara Beach waar de voornamelijk grote hotels staan. Het vakantieresort wordt vanwege zijn luxe accommodaties ook wel ‘Golden Mile’ of ‘Miami van de Turkse Rivièra’ genoemd. Jezelf in de watten laten leggen? Lara is de place to be!

Vliegen naar Lara in Turkije

Ben je van plan je vakantie in Lara nabij Antalya door te brengen? Dan vlieg je vanuit Nederland in een amper vier uur durende vlucht naar Antalya Airport, het derde grootste vliegveld van het land. Niet alleen is dit vliegveld de toegangspoort naar Lara, maar ook naar een zeer groot deel van de rest van de Turkse zuidkust. Vanaf het vliegveld bereik je per transferbus, taxi, openbaar vervoer of huurauto in iets meer dan twintig minuten je accommodatie.

Boek je vakantie naar Lara bij deze reisorganisaties


In Lara verblijf je voor de luxe

Lara is in Turkije en daarbuiten een begrip wanneer het om vijfsterrenhotels gaat. De resorts staan erom bekend je tijdens een vakantie in Lara alles te bieden wat je maar nodig hebt. Dit maakt Lara dan ook dé bestemming voor wie vooral wil genieten van een goed all inclusive verblijf. Het enorme scala aan faciliteiten op de vakantieresorts zorgt er overigens meteen voor dat er in Lara zelf weinig restaurants of bars zijn. Ze zijn eenvoudigweg niet nodig.

Lara Beach

Boek je in Lara nabij Antalya een hotel voor een zonovergoten vakantie? Dan kun je ervan uitgaan dat deze direct aan Lara Beach ligt. Dit bekende zandstrand ligt op ongeveer tien kilometer afstand van Antalya’s oude binnenstad. Het strand zelf is ook bijna tien kilometer lang. De hotels van Lara beginnen ongeveer halverwege het strand. De stukken strand bij de hotels en de daarbij behorende voorzieningen zijn uitsluitend voor de hotelgasten. Er zijn maar een paar stroken strand die niet tot hotels behoren.

Anders dan anders

Lara is dan wel een zonbestemming in Turkije, maar toch net anders. Waar de meeste badplaatsen gekenmerkt worden door een gezellig centrum met winkels, cafés en bars, is dat in Lara nauwelijks het geval. Slechts in het centrale deel aan de doorgaande weg zijn enkele winkelcentra te vinden die zich vrijwel geheel op de toerist richten. Wil je eens een dagje iets anders, dan kun je met de dolbus naar Antalya. In principe is Lara een bestemming voor de toerist die zich graag in de watten laat leggen.

Maak je vakantie in Lara compleet

Vier je je vakantie in Lara en wil je eens iets anders zien? Bezoek dan Antalya, een stad vol oudheid, gezellige restaurants en bars en een levendige bazaar. Ook kun je hier goed uitgaan. Behalve een bezoek aan Antalya heb je tijdens een vakantie in Lara nog meer mogelijkheden. Zo kun je een excursie naar de Watervallen van Düden boeken of de antieke stad Aspendos bezoeken. En wat dacht je van een jeepsafari door het Taurusgebergte?

Handige tips & blog