Activiteiten in Lara

Wat is er te doen in Lara?

Een vakantie naar Lara boekt men vooral vanwege het heerlijke klimaat en de luxe accommodaties die je stuk voor stuk een all inclusive verzorging op 5-sterrenniveau bieden. Omdat de resorts zo compleet zijn, hoef je ze tijdens je verblijf eigenlijk niet eens te verlaten. Toch nemen veel vakantiegangers deel aan excursies vanuit Lara, waarvan een bezoek aan het nabijgelegen Antalya het populairst is. Zowel bij lokale agentschappen als bij reisorganisaties als TUI en Corendon zijn excursies vanuit Lara te boeken.

De populairste onder de excursies in Lara: een bezoek aan Antalya

Om meteen maar met het meest geliefde uitstapje te maken: jaarlijks bezoeken duizenden vakantiegangers in Lara de nabijgelegen stad Antalya. Antalya is een bruisend toeristenoord, maar heeft nog veel meer te bieden. Wandel door Kaleiçi met zijn gezellige bazaar en theehuizen, leg de Yivli Minare Moskee op de gevoelige plaat vast, geniet van de gezelligheid van de haven en breng met een bezoek aan de tweede-eeuwse Hidirlik-Toren een bezoek aan het oudste monument van de stad.

Golfen in Belek

De afstand tussen Lara en Belek bedraagt per auto nog geen 45 kilometer. Badplaats Belek, die ook wel de Golfgoudkust wordt genoemd, is de laatste jaren steeds populairder geworden. Niet alleen professionals en semiprofessionals komen hier hun talenten laten zien, ook beginners kunnen in Belek een balletje komen slaan. De golfbanen staan wereldwijd bekend om hun kwaliteit én hun ligging. Golfen met uitzicht op de Middellandse Zee? Dan weet je wat je te doen staat in Lara!

Wat is er te doen in Lara voor cultuurliefhebbers?

Zoals je misschien weet, is er in Lara zelf niets aanwezig dat de harten van liefhebbers van cultuur en historie sneller doet kloppen. Gelukkig ligt Antalya echter binnen handbereik. Maar wil je een keertje echt de antieke wereld induiken? Boek dan een van de vele excursies van Lara naar Perge of Aspendos. In Perge bewonder je de resten van een Romeinse stad die vooral bekendstaat om zijn Tempel van Artemis. In Aspendos vind je het best bewaarde Romeinse amfitheater van heel Klein-Azië.

De Watervallen van Düden en Kursunlu

Door reisorganisaties als TUI en Corendon worden in het zomerseizoen vaak excursies van Lara naar de Watervallen van Düden georganiseerd. Deze watervallen liggen vlak buiten Antalya, dus je hoeft geen lange reis af te leggen om dit hoogtepunt te kunnen bewonderen. De bovenste Düden waterval is 28 meter hoog en de onderste 40. Nóg mooier vinden veel vakantiegangers de Kursunlu waterval, vanwege de natuurlijke schoonheid die hem omringt. In plaats van bij TUI of Corendon je excursies vanuit Lara naar de watervallen te boeken, kan dit ook bij lokale agentschappen.

Het bijzonderst van allemaal: een reis naar Cappadocië

Eerlijk is eerlijk: deze excursies worden in Lara weinig geboekt, maar zijn ontzettend de moeite waard. Heb je er geen moeite mee om je comfortabele hotel een paar dagen te verlaten? Boek dan een meerdaagse excursie naar Cappadocië, een prachtig gebied dat bekendstaat om zijn bijzondere rotsformaties. Hele dorpen zijn in deze rotsen, die soms iets weghebben van een maanlandschap, gebouwd. Een tocht om nooit te vergeten!

Handige tips & blog