Weer & klimaat in Lara

Het klimaat van Lara

Het weer in Lara zorgt ervoor dat tienduizenden toeristen elke zomer besluiten een all inclusive vakantie in dit luxe resort te boeken. De weersverwachting in de zomermaanden is met hoge temperaturen en vrijwel geen neerslag enorm gunstig voor een zon-, zee en strandvakantie. Net als het weer in de rest van Turkije voor een lang seizoen zorgt, is dit in Lara ook zo. De eerste chartervluchten vertrekken eind april naar deze Zuid-Turkse badplaats en de laatste zetten eind oktober/begin november koers naar deze zonbestemming. Wij zetten nog wat meer details betreffende Lara’s klimaat voor je op een rijtje.

Op welke temperatuur kun je in de zomermaanden rekenen?

In de zomermaanden is het weer in Lara zinderend warm. Vanaf juni kun je op een dagtemperatuur van dertig graden rekenen en zeker in juli en augustus toont de weersverwachting voor Lara nog hogere temperaturen. Veertig graden is geen uitzondering. Ben je ten tijde van een hittegolf in Lara? Dan kan de temperatuur tot wel vijftig graden stijgen. Blijf dan zeker tussen 10.00 en 16.00 in de schaduw en bij je hotel. Gelukkig komt dit niet vaak voor. De warmte en het zeebriesje vormen samen doorgaans een perfect zomers klimaat.

Het weer in Lara: ideaal voor watersporten

Vanuit je luxe all inclusive hotel sta je in een paar stappen op Lara Beach, waar je aan tal van watersporten kunt deelnemen. Denk bijvoorbeeld aan jetskiën en waterskiën, maar ook zeilen en kajakken. Dankzij het gunstige klimaat in Lara kunnen (water)sporters hun geluk hier niet op. Het warme weer in Turkije en ook in Lara staan garant voor ideale omstandigheden. Het zeebriesje zorgt ervoor dat je na alle activiteiten ook gauw weer bent opgedroogd. Tijd voor een verkoelend drankje bij het hotel!

Het weer in Turkije en Lara buiten het hoogseizoen

Word jij er niet gelukkig van als het weerbericht in Lara temperaturen van ruim boven de dertig graden toont? Vermijd dan de hoogzomermaanden en kom in juni of september naar deze badplaats aan de Turkse zuidkust. Het is dan al lekker zonnig, zonder dat het té warm wordt. In de lente en de herfst nodigt het klimaat in Lara uit tot vakanties waarin behalve het strand ook uitstapjes centraal staan. Kom je in de Nederlandse mei- of najaarsvakantie, dan kan je reis wel iets duurder uitvallen.

De beste periode voor een vakantie in Lara

Wanneer het weer in Lara voor jou het gunstigst is, is vooral afhankelijk van wat je tijdens je vakantie van plan bent te gaan doen. Wil je lekker luieren in je all inclusive resort, dan zijn juli en augustus prima maanden. Wil je iets meer activiteiten ondernemen, dan kun je deze juist beter vermijden. De weersverwachting voor Lara houd je met websites als Weerplaza in de gaten. Deze tonen je een accurate weersvoorspelling voor de komende 24 of 48 uur, maar ook voor een lange termijn van 14 dagen.

Handige tips & blog