Side

Side: de authentiekste badplaats aan de Turkse Rivièra

Side in Turkije is een badplaats met een indrukwekkende geschiedenis waar de sporen van de Romeinen en Oude Grieken nog steeds zichtbaar zijn. Tijdens een vakantie in Side bevind je je op een klein schiereiland dat zijn authenticiteit volledig heeft weten te behouden. Ben je op zoek naar een vakantie in Turkije, dan is Side dé plek voor jou als je zon met cultuur wilt verenigen. Side bestaat uit de antieke stad, het moderne centrum en de badplaats aan de helderblauwe Middellandse Zee. Boeken kan onder andere bij TUI, Corendon, Prijsvrij en Vakantiediscounter.

Stad met eeuwenoude historie

Side in Turkije was ooit een klein vissersdorpje, dat uitgroeide tot een levendige handelsstad en inmiddels een toeristische trekpleister. Een vakantie in Side vier je in een stad die al zeven eeuwen voor de jaartelling bestond. Laat het strand zeker eens een dagje voor wat het is en duik tijdens deze vakantie in Turkije ook Side zelf in. Het tweede-eeuwse amfitheater, de Tempel van Apollo vlak bij de haven en de Romeinse aquaducten doen je van de ene in de andere verbazing vallen.

Boek je vakantie naar Side bij deze reisorganisaties


Het oostelijke en het westelijke strand

Side staat bekend om zijn lange en kwalitatief hoogwaardige stranden. Het schiereiland is in twee delen opgesplitst. Het oostelijke strand wordt wat minder druk bezocht en is bereikbaar middels een wandeling vanaf de oude stad. Het westelijke strand van Side in Turkije is het strand waaraan de meeste grote hotels grenzen. Elk resort heeft zijn eigen sectie geclaimd en biedt zijn gasten alle denkbare faciliteiten aan. Op sommige ‘vrije’ stukken strand kun je echter ook een bedje en een parasol voor een dag huren.

Doen in Side en omgeving

Behalve sightseeing in de stad zelf zijn er nog meer opties die je in de verleiding brengen om het strand tijdens je vakantie in Side eens te laten voor wat het is. Ga bijvoorbeeld eens landinwaarts naar het stadje Manavgat. Niet alleen kun je daar een lokale markt bezoeken, maar ook een brede waterval bewonderen. De Green Canyon staat garant voor een heerlijke dag in de natuur. Ook kun je een dagje naar Alanya met zijn kasteel, vele winkels, restaurants en uitgaansgelegenheden.

Het nachtleven van Side

Dat cultuur en uitgaansleven hand in hand kunnen gaan, dat wordt tijdens een vakantie in Turkije door Side bewezen. Behalve koppels en gezinnen komen ook jongeren graag naar deze badplaats. Zowel het oude centrum als de haven is rijk aan gezellige bars met elk hun geheel eigen stijl. Ook heeft Side enkele openluchtdiscotheken net buiten het centrum. Sommigen beschikken zelfs over zwembaden! Ondanks dat het nachtleven veel kleiner is dan bijvoorbeeld in Alanya, is er meer dan genoeg vermaak.

De beste periode voor een vakantie naar Side

Een vakantie naar Side is een groot deel van het jaar mogelijk. De maanden mei tot en met oktober gelden als beste reistijd. Juli en augustus zijn de warmste maanden. Heb je geen behoefte aan zeer hoge temperaturen? Boek je vakantie in Side dan in bijvoorbeeld juni of september, waarin ideale omstandigheden gelden om uitstapjes in de omgeving te maken. Het mediterrane klimaat maakt ook mei en oktober prettige reismaanden.

Handige tips & blog