Hotels in Side

De hotels in Side laten Turkije van zijn meest luxueuze kant zien

Een verblijf in een hotel in Side in Turkije betekent verblijven in stijl. De hotels in Side in Turkije betreffen grotendeels all inclusive resorts, wat deze badplaats een interessante bestemming maakt voor iedereen die zich eens flink in de watten wil laten leggen. De meeste accommodaties liggen niet in Side zelf, maar in aangrenzende wijken, direct aan het strand. Meestal zijn dit Çolakli en nog vaker Kumköy ten westen van Side. De afstanden van de hotels tot het centrum van Side kunnen tot tien kilometer bedragen. 

Vijfsterrenhotels op (ultra) all inclusive basis

Een groot deel van de hotels in Side in Turkije betreft hotels met 5 sterren, waar je op all inclusive basis verblijft. Hier ontbreekt het je aan helemaal niets. Andere hotels in Side tillen hun service naar een nog hoger niveau door je een ultra all inclusive verblijf aan te bieden. Bij deze nieuwe hotels is werkelijk waar alles inbegrepen. Een van de beste hotels in Side die een ultra all inclusive verzorging aanbiedt, is Acanthus & Cennet Barut Collection.

Reisorganisaties met hotels in Side die wij aanbevelen


Hotels vlak buiten Side

De kans is groot dat jouw hotel in Side in Turkije zich enkele kilometers van het centrum bevindt. Ben je voornemens vooral in het hotel te vertoeven, dan is dat geen enkel probleem. Goede hotels vlak buiten Side zijn bijvoorbeeld het vijfsterrenresort PALOMA Orenda, dat zijn eigen sauna en spacentrum heeft. Het Side Star Elegance is een van de hotels in Side die je Turkije letterlijk laat proeven: je geniet er van heerlijke regionale gerechten. Ook hotel BLUE en hotel Jacaranda behoren tot de top hotels in Side.

Budgethotels

Het zijn onder andere de hotels in Side die Turkije het stempel van luxe all inclusive vakantielang geven. Echter hoeft een verblijf in Side niet per se een verblijf in een duur resort te betekenen. Overnachten kan ook in budgetvriendelijke hotels in Sides antieke centrum. Overweeg bijvoorbeeld eens het Neptun Hotel of het Yukser Pansiyon. Beiden zijn gezellig en ideaal gelegen als je meer van de stad wilt zien. Dichter bij de zee vind je Hotel Villa Önemli en Hotel Helios, beiden in Kumköy.

De beste familiehotels

Veel hotels in Side zijn net als in overig Turkije erg kindvriendelijk. Gezinshotels zijn in deze Zuid-Turkse badplaats dan ook meer dan genoeg te vinden. Denk bijvoorbeeld eens aan het Sea Planet Resort & Spa, waar bijna elk zwemparadijs zijn meerdere in moet herkennen. Of wat dacht je van het Melas Holiday Village? In de prachtig aangelegde tuinen genieten kinderen van maximale vrijheid. Kindvriendelijke hotels zijn onder andere bij TUI en Corendon te boeken.

Adults Only

Op zoek naar een hotel in Side om in Turkije even helemaal tot rust te komen? Wie geen kinderen heeft, doet er goed aan een Adults Only Hotel te boeken. Ondanks dat dit type hotels vrij nieuw is, vind je ze in Side volop. Het al eerder genoemde Hotel BLUE is daar een voorbeeld van, maar ook Flora Garden en Heaven Beach Resort & Spa, elk met een voortreffelijk wellnesscentrum, zijn voorbeelden van geprezen Adults Only hotels in deze badplaats.

Handige tips & blog