Uitgaan in Pula

De beste tips voor het uitgaan in Pula

Wijnbars, nachtclubs, beachparty’s en cocktail lounges: Pula heeft samen met Poreč het beste nachtleven van Istrië. In Pula uitgaan betekent dat je de keuze hebt uit een breed aanbod bars. Wijnen en cocktails zijn er in overvloed. De avond begin je in een van de vele restaurants die de stad rijk is. Wil je een nachtje doorhalen, dan ben je in de buitenwijken van Pula aan het juiste adres. Het uitgaan in Pula komt in het historische centrum rond middernacht tot zijn einde. De gemeente probeert de rust daar zoveel mogelijk te bewaren.

Zo begin je je avond in de meest veelzijdige stad van Istrië

Het uitgaan in Pula start aan het begin van de avond met een etentje in een van de vele restaurants die over het historische centrum verspreid zijn. Pula heeft een divers restaurantaanbod. Vanwege de geschiedenis is behalve de Kroatische ook de Italiaanse keuken sterk vertegenwoordigd. Bistro Alighieri behoort tot de top van de Italiaanse restaurants in Pula. Traditioneel Kroatisch eten doe je bij Trattoria Vodnjanka, waar je kiest uit een vlees- of vismenu. Het restaurant serveert tevens veel verschillende wijnsoorten. Konoba Batelina is een veel geprezen visrestaurant.

In Pula uitgaan bij de leukste bars in het centrum

Wil je in Pula uitgaan in het centrum? Er zijn meer dan genoeg goede bars en restaurants waar je uit kunt kiezen. Sommige liggen midden in het centrum, zoals het bohemian café Cvajner. De Boca Wine Bar is de plek voor trendy drankjes en hapjes. De Scandal Express behoort tot een van de beter verborgen cafés. Hier tref je vooral locals. Omdat er weinig ruimte is in de bar, drink je je drankje in een hoek van het café, of buiten in de smalle straat waarin Scandal Express is gelegen.

Hier drink je je drankje onder het genot van live muziek

Live muziek weet het uitgaan in Pula, net als op elke andere plek, nog dat beetje extra te geven. Een populaire bar waar regelmatig live muziek te horen is, is Aruba. De bar ligt ten noorden van het centrum en kan zodoende ook langer open blijven. Overdag is de bar overigens ook geopend en kun je er genieten van een heerlijk kopje koffie. Ook Rock Caffe en Fiorin Jazz Bar zijn plekken waar regelmatig live muziek ten gehore wordt gebracht. In die laatstgenoemde klinkt – niet geheel verrassend- uitsluitend jazzmuziek.

Discotheken en nachtclubs in Verudela

Terwijl de bars en cafés in het centrum van Pula hun deuren rond middernacht sluiten, gaat het feestgedruis in de buitenwijk Verudela nog even door. Hier is het, vooral in de zomermaanden, tot in de vroege uurtjes altijd gezellig druk. Lounge en disco bar Pietas Julia en club Oasis zijn bekende namen. Maar het in Pula uitgaan zal je ook zeker niet teleurstellen wanneer je het bekende Fort Bourguignon bezoekt. In dit oude fort worden door jonge locals toffe feesten georganiseerd. House en techno zijn de muziekstijlen die er voornamelijk te horen zijn.

Handige tips & blog