Wat te doen in Side

turkije

Wat is er te doen in Side en omgeving?

Side aan de Turkse Rivièra is een badplaats die alles in zich heeft om elke bezoeker van een onvergetelijke vakantie te voorzien. Naast zijn uitgestrekte zandstranden trakteert de plaats je ook op een prachtig antiek centrum, waar het heerlijk wandelen is. Maar ook excursies zijn in Side populair. Een excursie in Side en omgeving is een leuke manier om het zonnebaden te onderbreken en wat meer te zien van de regio waar je verblijft. Excursies vanuit Side kun je bij reisorganisaties als Corendon en TUI, maar ook bij lokale agentschappen boeken.

Een dagje naar Manavgat

De watervallen van Manavgat liggen op een half uurtje rijden van Side. Excursies vanuit Side naar dit natuurfenomeen worden, zeker in het hoogseizoen, dagelijks georganiseerd. De waterval is niet hoog, maar is wel de breedste van Turkije. Vanaf het naastgelegen plateau is het prachtig foto’s maken. Tijdens een excursie van Side naar Manavgat zal ook de grootste moskee van de Turkse Rivièra, de Merkez Külliye Cami, niet ontbreken. Hij heeft vier minaretten en prachtige mozaïeken. Op maandag en donderdag kun je winkelen op de grootste regionale versmarkt.

Green Canyon

Van de excursies die je in Side kunt boeken, zijn er ook enkele waarvan natuurliefhebbers erg enthousiast zullen worden. Een daarvan is het uitstapje naar de Green Canyon, een stuwmeer midden in een prachtige groene omgeving. Aan de al bijna net zo groene kleur van het water heeft het meer zijn naam ontleend. Green Canyon excursies die je in Side boekt, betreffen vaak jeepsafari’s. Ook leuk is het om een boottochtje te maken. 

Een dagje naar Alanya of Antalya

Op de vraag wat er te doen is in Side lijkt het antwoord haast oneindig. Maar heb je zin om eens een dagje naar een grotere stad te gaan? Zet dan koers naar Alanya en Antalya, waar Side tussenin ligt. Alanya staat bekend om zijn gezellige haven, vele winkels en kilometerslange stadsmuren die bij het Kasteel van Alanya uitkomen. Ook Antalya is een gezellige stad. Daar zijn de moskee Yivli Minare en de Poort van Hadrianus, vernoemd naar een Romeinse keizer, de hoogtepunten van de stad.

De voor liefhebbers van historie ultieme excursie in Side en omgeving

Als je van historie houdt, dan zul je ook Perge op je lijstje van excursies vanuit Side willen noteren. Perge werd al 1500 jaar voor het begin van de jaartelling bewoond. De meeste overblijfselen die je er vandaag de dag nog kunt bewonderen, stammen uit de Romeinse tijd. Vooral de Tempel van Artemis mag niet aan je bezoek ontbreken. Perge geldt als een van de best bewaarde historische steden. Maak deze trip in de hete zomermaanden het liefst in de ochtend.

Op avontuur in het spectaculaire Taurusgebergte

Nog zo een mooie excursie in de omgeving van Side is die naar het Taurusgebergte, dat op slechts een half uur rijden van de badplaats ligt. Niet alleen kun je hier boottochtjes maken -en zelfs raften!-, ook is wandelen een absolute aanrader. De wandeltocht door het Kuprülü Ravijn is een van de mooiste tochten van de hele regio. Wat er te doen is in Side en de nabije omgeving? Meer dan genoeg dus!

Badplaatsen Costa Brava


Handige reistips & deals