Rondreizen door Istrië

Duik in het culinaire erfgoed van Kroatië met een rondreis door Istrië

Het per auto of bus rondreizen door Istrië geeft je telkens het gevoel op een plek te zijn waar twee werelden zijn samengesmolten. Enerzijds proef je tijdens een rondreis of fly drive naar Istrië de mediterrane sfeer. Vooral de gelijkenissen met buurland Italië is vanwege de geschiedenis sterk te noemen. Maar ook de Balkansfeer is overduidelijk aanwezig. Zo is een rondreis door het groenste stukje van Kroatië een bijzondere reis door verschillende werelden. Je breidt je vakantie uit door een rondreis door Istrië én de Dalmatische Kust te boeken.

Een reisorganisatie of zelf alles regelen

Wil je op rondreis door Istrië, dan is het beginpunt daarvan grotendeels afhankelijk van hoe je naar Istrië reist en of je dit wel of niet met een reisorganisatie doet. Bekende reisorganisaties die rondreizen door Istrië organiseren, zijn Kras (voornamelijk busreizen), TUI en Pharos Reizen. Boek je een rondreis door Istrië of een fly drive naar Istrië bij een reisorganisatie, dan zijn je accommodaties vastgelegd. Zelf alles regelen kan natuurlijk ook. Je vertrekt dan met je eigen auto of vliegt vanuit Nederland naar Pula of Poreč. Een huurauto boek je dan idealiter bij Sunny Cars.

Populaire reisorganisaties met last minutes naar de Costa Brava


Wat je tijdens het rondreizen door Istrië absoluut niet wilt missen

De kortste rondreizen door Istrië die je bij een reisorganisatie kunt boeken, betreffen doorgaans vakanties van acht dagen. Wie zijn rondreis door Istrië zelf organiseert, trekt daar al gauw tien dagen voor uit. Verblijf je twee weken in deze regio, dan weet je zeker dat je aan alle hoogtepunten toekomt. Welke dat zijn? Vanzelfsprekend het Italiaans aandoende Pula met zijn Romeinse amfitheater, het tweeduizend jaar oude charmante vissersplaatsje Vrsar en het romantische Rovinj dat als een van de beste plekken van Kroatië geldt als het op zonsondergangen aankomt.

Een rondreis door Istrië en de Dalmatische kust

Heb je genoeg vakantiedagen en ben je benieuwd naar nog meer van Kroatië? Dan is een rondreis door Istrië en de Dalmatische kust iets voor jou. Een dergelijke reis is onder andere bij Kras te boeken. Dalmatië is een smalle kuststrook in het zuidwesten van het land. Een regio die behalve op zijn schitterende kustlijn ook trots is op zijn historische steden. Split en Dubrovnik zijn twee van de hoogtepunten van een rondreis door Istrië en de Dalmatische kust. Bij dergelijke reizen zijn ook vaak de Plitvicemeren in het programma opgenomen.

Beleef de regio helemaal op jouw manier met een fly drive naar Istrië

Een fly drive naar Istrië houdt in dat je in Nederland het vliegtuig naar Kroatië neemt en eenmaal op locatie met een huurauto door de regio trekt. Een manier van reizen die je alle vrijheid geeft om op je eigen manier kennis te maken met het land. Een fly drive naar Istrië kun je bij een reisorganisatie laten vastleggen, maar wederom ook zelf regelen. Kies je voor het laatste, dan is het huren van een auto via Sunny Cars aanbevolen. Hier regel je je autohuur all inclusive.

Handige tips & blog