Vliegvelden Istrië

Het vliegveld van Istrië: startpunt van een verrassende vakantie

Istrië is een bestemming die een verrassende afwisseling biedt op de bekende zomervakantiebestemmingen. Niet alleen is het een fijne regio voor strandliefhebbers, ook cultuur is er volop. Bovendien is de sfeer er uniek te noemen. Kies je voor een vliegvakantie, dan start je avontuur wanneer je op het vliegveld van Pula landt. Een vliegveld in Poreč, een van de meest geliefde bestemmingen van Istrië, is er niet. Zet vanaf de luchthaven koers naar Rovinj, Poreč, Vrsar, Umag of een andere plaats en ga een vakantie tegemoet om nooit meer te vergeten!

Op naar de luchthaven van de grootste stad van Istrië

Het populaire en weelderig groene Istrië heeft maar één luchthaven, namelijk die van Pula. Deze wordt in het Kroatisch Zračna Luka Pula genoemd. Ondanks de populariteit van de regio is dit vliegveld in Istrië van beperkte omvang. In de zomermaanden, vooral in juli en augustus, kan de drukte er behoorlijk oplopen. Op deze luchthaven arriveren en vertrekken voornamelijk seizoensvluchten. Tussen oktober en april valt het vliegverkeer nagenoeg stil. Om buiten het seizoen Istrië te bereiken, vlieg je meestal via hoofdstad Zagreb. De afstand tussen Zagreb en Pula bedraagt ruim 260 kilometer.

Het vliegveld van Pula

Er is één vliegveld in Pula, op zeven kilometer van het centrum van de stad. Het is het grootste internationale vliegveld van Istrië. Bekende maatschappijen die op het vliegveld van Pula vliegen, zijn onder andere Transavia en Tui Fly. Boek je een vakantie bij een reisorganisatie? Dan is je transfer tussen het vliegveld en je accommodatie doorgaans inbegrepen. Zo niet? Er rijdt een shuttlebus tussen het vliegveld van Pula en het centrum van de stad. Daar vertrekken regionale ritten. Ook kun je een auto huren op het vliegveld van Pula, adres: Ližnjan, Valtursko polje 210, 52100.

Vluchten van en naar Pula

In het hoogseizoen, tussen april en begin oktober, kun je vanuit Nederland bijna dagelijks zonder overstap naar het vliegveld van Istrië reizen. Transavia neemt met drie vertrekdagen per week een groot deel van de vluchten naar Pula Airport voor zijn rekening. Met Transavia vertrek je vanaf vliegveld Rotterdam The Hague Airport. De rechtstreekse vlucht duurt ongeveer twee uur. Ook vluchten van TUI Fly vertrekken vanuit Rotterdam. In de zomermaanden vliegt Easyjet twee keer per week rechtstreeks van Schiphol Airport in Amsterdam naar Pula. Tussen Nederland en Kroatië bestaat overigens geen tijdsverschil.

Geen vliegveld in Poreč zelf, maar wel binnen handbereik

Alhoewel het tot de meest geliefde bestemmingen van Istrië behoort, is er geen vliegveld in Kroatië in Poreč. Een vliegveld dichtbij Poreč is er wel, namelijk dat van Pula. Tussen het in de grootste stad van Istrië gelegen vliegveld en Poreč ligt zestig kilometer. Boek je bij een reisorganisatie, dan zal je transfer tussen het vliegveld en Poreč wederom in de meeste gevallen geregeld zijn. Zo niet, dan huur je een auto of regel je een ticket bij een van de regionale busmaatschappijen. De reistijd per bus bedraagt gemiddeld anderhalf uur.

Handige tips & blog