Aquapark Istralandia

kroatie

Aquapark Istralandia, een van Europa’s leukste waterparken

Aquapark Istralandia is het eerste waterpark van Kroatië en werd in 2014 geopend. Met een bezoek aan Istralandia stap je in een betoverende waterwereld van maar liefst 81.000 vierkante meter. De afgelopen jaren werd het Istralandia waterpark meermaals uitgeroepen tot een van de beste waterparken van Europa. Het in 2019 nog uitgebreide park is van mei tot en met september dagelijks tussen 10.00 en 18.00 geopend. In Istralandia zijn de prijzen afhankelijk van de lengte van de bezoekers.

Istralandia: een waterpark met de meest verrassende attracties

Plezier, ontspanning en voor de durfals adrenaline: dat zijn de woorden die een dagje in het Istralandia waterpark het beste beschrijven. Istralandia heeft maar liefst 24 attracties, waaronder talloze glijbanen, een golfslagbad en een hydromassagebad. De hoogste glijbaan van Istralandia telt een duizelingwekkende 27 meter. Ook de Space Rocket met zijn visuele- en audio-effecten is een absolute aanrader voor adrenalinejunks. Bovendien staat Aquapark Istralandia bekend om zijn schuimparty’s. Een dag die voorbijvliegt dus!

Neem een verfrissende duik in een van de zes zwembaden van Istralandia

Istralandia is een waterpark met zes verschillende zwembaden. De Jumping Kids Pool is een wateroase voor kinderen van alle leeftijden. De Spray Kids Arena is een plek vol watertoestellen en sproeiers. De Family Pool ligt daar vlakbij, zodat jij als ouder een oogje op je kroost kunt houden. Bij de Kids Pool zijn de jongsten van het gezin aan het juiste adres voor mysterieuze piratenboten, waterkanonnen en glijbanen. In de Whirlpool ontspan je optimaal en in de Wave Pool bedwing je wel anderhalve meter hoge golven. 

Welke faciliteiten kun je op het waterpark verwachten?

Het tussen de groene heuvels gelegen Aquapark Istralandia is ruim opgezet en biedt je uitzicht op het omringende landschap. In de met bomen begroeide ligweide van Aquapark Istralandia vind je altijd wel een plekje in de schaduw. Ligbedden zijn er zelfs met witte gordijnen eromheen. Voor je waardevolle bezittingen kun je een kluisje huren. Het zelf meenemen van eten en drinken naar Istralandia is niet nodig; er zijn maar liefst acht restaurants, bars en snackbars die je helpen je honger en je dorst te stillen.

Istralandia en prijzen

Istralandia hanteert prijzen die gebaseerd zijn op de lengte van zijn bezoekers. Zo betalen volwassenen en kinderen van 1.40 meter of langer in Istralandia prijzen van rond de €30,-. Bezoekers van tussen de 1 meter en 1.40 meter of met een leeftijd van 70 jaar of ouder krijgen korting op hun entree en betalen €23,-. Kinderen die kleiner zijn dan 1 meter, mogen gratis naar binnen. Op de website kun je nagaan welke mogelijkheden er bestaan voor familiepakketten.

Ligging en bereikbaarheid

Aquapark Istralandia ligt in de buurt van de weg tussen Novigrad en Nova Vas, op ongeveer 5 kilometer afstand van de Adriatische Zee (adres: Ul. Ronki 1, 52474 Nova Vas). Het waterpark ligt op 7 kilometer afstand van het centrum van Novigrad en is vanuit deze plaats makkelijk te bereiken. Ook is Istralandia vanuit Poreč, Rovinj en andere geliefde plaatsen in Istrië per auto prima bereikbaar. Vervoer per bus is alleen vanuit Poreč mogelijk.

Badplaatsen Costa Brava


Handige reistips & deals