Aquarium Pula

kroatie

Ontmoet de bewoners van de Adriatische Zee in het Aquarium van Pula

Het Aquarium van Pula geeft je een interessant inkijkje in de rijkdom van de Adriatische Zee. Het weet maar liefst 250 diersoorten in meer dan 100 aquariums en terrariums te huisvesten. In het Aquarium van Pula ontmoet je onder andere kwallen, haaien, tropische vissen en zeepaardjes. De locatie van het aquarium is minstens zo bijzonder te noemen. De onderwaterdieren bezoek je namelijk in het 130 jaar oude fort Verudela, dat ooit onderdeel was van het complexe verdedigingsnetwerk van de stad. Een uitstapje met ook een vleugje historie dus!

Haaien, zeeschildpadden en meer

De 250 diersoorten die je in het Aquarium van Pula treft, vormen samen een bonte verzameling. Een bonte verzameling die desondanks ruim en overzichtelijk is opgezet. De inrichting van het aquarium en de mystieke muziek die er wordt gedraaid, geven je soms zelfs eventjes het gevoel dat je een galerie bezoekt. Voornamelijk de haaien kunnen rekenen op flink wat belangstelling, maar ook de zeeschildpadden behoren tot de sterren van het Aquarium van Pula, dat overigens ook als opvangcentrum voor deze diersoort fungeert. Bij de reptielen en de vlindertuin staan de meeste bezoekers ook wat langer stil.

De openingstijden van het aquarium

Het Aquarium van Pula hanteert ruime openingstijden, die per maand verschillen. In het laagseizoen (1 november tot en met 31 maart) is het aquarium op werkdagen van 09.00 tot 16.00 geopend en in het weekend van 09.00 tot 17.00. In april kun je het Aquarium van Pula dagelijks van 09.00 tot 18.00 bezoeken en in mei tot 20.00. In juni is het aquarium dagelijks nog een uurtje langer open en in juli en augustus sluit het pas om 22.00 zijn deuren. In september is het aquarium tussen 09.00 en 21.00 te bezoeken en in oktober tussen 09.00 en 20.00.

Entreeprijzen voor het Aquarium van Pula

Volwassenen die het Aquarium van Pula willen bezoeken, betalen daarvoor in het hoogseizoen een entreeprijs van 120 kuna (ongeveer 16 euro). Studenten en bezoekers van 60 jaar of ouder krijgen een korting van 30 kuna en betalen zo een entreeprijs van 12 euro. Voor kinderen van 4 tot 7 jaar oud geldt een toegangsprijs van 9 euro en voor kinderen tussen de 8 en 18 jaar geldt een entree van 12 euro. Bezoekertjes tot en met een leeftijd van 3 jaar mogen de zeedieren in het aquarium gratis bewonderen.

Ligging en bereikbaarheid

Het Aquarium van Pula, in voormalig fort Verudela, is gelegen in het centrum van de stad. Het adres is Verudela b.b., 52105 Pula. Met de auto is het centrum van Pula eenvoudig bereikbaar, maar parkeren is lastiger. Het parkeerterrein dat zich nabij het Aquarium van Pula bevindt, is bestemd voor gasten van de omringende hotels. Het openbaar vervoer in de stad wordt geregeld door Pulapromet en is prima geregeld. Ook heeft Pula goede busverbindingen met andere Istrische steden. Stap in Poreč, Rovinj of een andere plaats op een intercitybus en reis comfortabel naar het Aquarium van Pula.  

Badplaatsen Costa Brava


Handige reistips & deals