Boottochten Rovinj

De beste tips voor een boottocht vanuit Rovinj

Boottochten zijn voor velen een ingrediënt dat niet aan de zomervakantie mag ontbreken. Een bottocht in Rovinj geeft je een gevoel van vrijheid, blaast frisse wind door je haar en trakteert je op oogverblindende uitzichten. Met sommige boottochten verken je de wateren vlak voor deze badplaats, met andere zet je koers naar gebieden buiten Rovinj. Neem eens een dagje de boot naar Poreč vanuit Rovinj, of maak een dagtocht vanuit Rovinj naar Venetië. De boot van Rovinj naar Venetië wordt ook door velen geboekt die hun vakantie in Istrië combineren met Noord-Italië.

Een boottocht op de wateren van Rovinj

Binnen Rovinj zelf zijn veel boottochtjes te reserveren. Met kinderen is een tour met de glasbodembot een leuke boottocht om in Rovinj te ondernemen. De Adriatische Zee is zo helder, dat je de vissen er goed in ziet. Wie weet spot je onderweg ook nog wel een dolfijn. En wat dacht je van een boottocht in Rovinj rond zonsondergang? Een bekende aanbieder hiervan is Delfin. De tour duurt twee uur. Een glas wijn is bij de prijs inbegrepen.

Per boot naar Poreč vanuit Rovinj

Verblijf je in Rovinj, dan verblijf je in het meest romantische stukje van Istrië. Alhoewel het je hier aan niets ontbreekt, ben je tijdens je verblijf misschien ook wel benieuwd naar andere Istrische kustplaatsen. Poreč is dan een leuke bestemming voor een dagtrip. Er vaart geen reguliere boot naar Poreč vanuit Rovinj. Daarom kiezen de meeste mensen voor een dagexcursie waarbij een ticket voor de boot naar Poreč vanuit Rovinj is inbegrepen.

Bootexcursies naar Nationaal Park Brijuni

Liefhebbers van flora en fauna doen er goed aan om tijdens hun verblijf in Rovinj een boottocht naar de Brijuni eilanden te boeken. Je vaart vanuit Rovinj naar het grootste en enige voor publiek toegankelijke eiland Veliki Brijun en stapt daar in een wereld vol bijzondere diersoorten, een rijke vegetatie en zelfs archeologische opgravingen. Een plek waar ooit de Romeinen rondliepen, maar in een veel verder verleden zelfs dinosauriërs. Hun voetsporen zijn op het eiland nog zichtbaar. 

Een dagtocht van Rovinj naar Venetië

Ook kun je de meest romantische plek van Istrië een dagje verruilen voor de meest romantische plek van Noord-Italië: Venetië. Voor een dagtocht vanuit Rovinj naar Venetië boek je een ticket bij een veerbootmaatschappij die je in drie uur naar deze Italiaanse stad brengt. Venetië werd gebouwd op achttien verschillende eilandjes, welke met elkaar verbonden zijn middels tal van bruggen. Met een dagtocht van Rovinj naar Venetië is het ook mogelijk om extra’s zoals een gondelvaart of een Italiaanse lunch te boeken.

Koop een enkeltje voor de boot van Rovinj naar Venetië

Maar wie zegt dat je het in Venetië bij een dagtocht moet houden? Je kunt natuurlijk ook een enkeltje voor de boot van Rovinj naar Venetië kopen. Blijf een paar dagen om de stad goed te kunnen ontdekken, of neem Venetië en omgeving op in het programma van je rondreis. Wil je je auto meenemen op de boot van Rovinj naar Venetië? Dit is mogelijk bij Venezia Lines en Atlas Kompas.

Handige tips & blog