Vanuit Poreč naar Venetië

kroatie

Verruil Poreč een dagje voor Venetië en Italiaanse romantiek

Tijdens een vakantie in Istrië bevind je je vlak bij de grens met Noord-Italië. Een ideale gelegenheid om ook het buurland eens te bezoeken. Een boottocht van Poreč naar Venetië duurt slechts drie uur en brengt je naar een bijzondere wereld: die van bruggen, kanaaltjes, gondels en paleizen. Een dagexcursie met de boot van Poreč naar Venetië is een van de meest geliefde uitstapjes onder vakantiegangers. Maar ook een overtocht van Poreč naar Venetië met de auto aan boord, om zo meer van Noord-Italië te zien, behoort tot de mogelijkheden.

Zien en doen in de ‘Stad der Bruggen’

Maak je een boottocht van Poreč naar Venetië, dan staat zonder twijfel het San Marcoplein boven aan je lijstje. Op deze drukste plek van de stad is de San Marcobasiliek de grootste blikvanger. Voor de prachtige met goud ingekleurde plafondschilderingen moet je wel even geduld hebben. De wachttijden kunnen namelijk behoorlijk oplopen. Naast de basiliek staat het Dogepaleis. In tegenstelling tot het drukke plein, vind je in de buurt Cannaregio rust en authentieke huisjes. Romantiek ten top!  En tsja, wellicht overbodig om te noemen, maar je stapt toch ook wel in die gondel?

De boottocht van Poreč naar Venetië

Vooral in de zomermaanden is het verstandig om de boottocht van Poreč naar Venetië op tijd te boeken. De populaire dagtocht raakt gauw uitverkocht. Je kunt de tocht boeken via bijvoorbeeld GetYourGuide. Op de website zie je wat het precieze verzamelpunt is. Zorg ervoor dat je ruim op tijd aanwezig bent, want de boot van Poreč naar Venetië vaart volgens een stipt schema en vertrekt op het geplande tijdstip. Draag tijdens dit tripje van Poreč naar Venetië comfortabele schoenen en neem voor ’s ochtends en ’s avonds een vestje mee voor op de boot.

Hoe ziet een tripje per boot van Poreč naar Venetië eruit?

Vertrek je met de boot van Poreč naar Venetië en heb je je tickets geboekt via GetYourGuide? Dan word je ’s ochtends om 07.00 in de haven verwacht. Een half uur later start de bootreis van Poreč naar Venetië. Onderweg krijg je al een korte introductie over deze bijzondere Italiaanse stad die je vandaag gaat bezoeken. Het reserveren van excursies, bijvoorbeeld een gondeltocht, is ook mogelijk. Van de tourleider ontvang je de precieze informatie. Om 10.30 zet je voet op Italiaanse bodem. De catamaran vertrekt om 17.00 weer richting Poreč.

De overtocht van Poreč naar Venetië met de auto

Ben je van plan om langer in Venetië te blijven en ook de omgeving van deze stad te verkennen? Dan kun je je auto meenemen naar de andere kant van de Adriatische Zee. De overtocht van Poreč naar Venetië met een auto wordt mogelijk gemaakt door verschillende veerdiensten. Beschik je over een huurauto, informeer dan vooraf bij de verhuurder of de tussenpartij hoe de regels omtrent grensoverschrijding en de verzekering omtrent de boottocht luiden. De overtocht van Poreč naar Venetië met de auto maak je met Venezia Lines of Atlas Kompas. 

Badplaatsen Costa Brava


Handige reistips & deals