Weer en klimaat Istrië

Alles over het weer in Istrië

Niet alleen de prachtige natuur en historische overblijfselen in overvloed maken Kroatië’s groenste gebied een populaire vakantiebestemming; ook het weer in Kroatië en specifiek Istrië speelt daarbij een grote rol. Het weer in Istrië is aangenaam en zonnig en trakteert je in de zomermaanden zelfs op gemiddeld 12 zonuren per dag. Het mediterrane klimaat van Istrië staat garant voor geslaagde zonvakanties. Dankzij zijn geografische ligging wordt het er nooit écht te warm. Houd tijdens je verblijf de weersverwachting voor Istrië in de gaten. De windrichting speelt hier het hele jaar door een grote rol in.

Het klimaat van Istrië

Er heerst een mediterraan klimaat in Istrië, waar het vanwege de specifieke geografische ligging in vergelijking met Dalmatië iets minder warm is. De nabijheid van de Alpen en het tussen Istrië en Dalmatië gelegen Ucka gebergte zorgen ervoor dat de lucht een stukje afkoelt. Het klimaat van Istrië zorgt voor lange en warme zomers en milde winters. Juli en augustus zijn met temperaturen van tegen de 30 graden de warmste maanden. De weersverwachting voor Istrië kan het hele jaar door regen voorspellen, vandaar ook het groene karakter van de regio. De zomermaanden zijn de droogste maanden.

Reisorganisaties met reizen naar Istrië die wij aanbevelen


Het weer in Kroatië in Istrië per maand

Wanneer vakantiegangers op zoek zijn naar informatie over het weer in Istrië, zijn ze vaak vooral geïnteresseerd in de temperatuur van deze bestemming. Het weer in Kroatië in Istrië maakt een zonvakantie in dit gebied een paar maanden per jaar mogelijk. Juni tot en met september zijn hiervoor de beste maanden. In onderstaande tabel zie je lange termijn informatie over het weer van Istrië per maand.

jan feb mrt apr mei juni juli aug sept okt nov dec
temp. 8 9 12 15 19 24 27 28 24 18 14 10
neerslag in mm 36 55 37 33 50 66 48 48 81 60 72 46

De weersverwachting voor Istrië

Het klimaat van Istrië geeft je weliswaar een beeld van het weer in deze regio, maar biedt uiteraard geen zekerheid. Houd voorafgaand aan je vertrek en tijdens je verblijf dus altijd de weersverwachting voor Istrië voor de komende 14 dagen in de gaten. Het weerbericht vind je op websites als Buienradar, Weerplaza en Weeronline. Onthoud dat het weer aan de kust van Kroatië en in Istrië in het bijzonder aanzienlijk wisselvalliger is dan bij ons in Nederland. Zomerstormen kunnen snel en sterk opzetten, maar zijn vaak ook weer met diezelfde snelheid verdwenen. Extreem heet weer in de zomermaanden is zeldzaam.

Het weer in Kroatië in Istrië en de beste periode voor een vakantie

Het weer in Kroatië in Istrië is in de zomermaanden op zijn warmst. Juni, juli, augustus en september zijn de beste maanden voor een strandvakantie in deze groene Kroatische regio. De weersverwachting voor Istrië zal in deze maanden temperaturen tonen die tegen de 30 graden aan liggen. Wil je een citytrip maken, dan zijn het voor- en najaar juist geschikt. April, mei en oktober worden gekenmerkt door aangename temperaturen. Ook in maart en november kun je op stedentrip. December, januari en februari zijn de koudste maanden.

Handige tips & blog